Type Here to Get Search Results !

RRB PREVIOUS SOLVED JE QUESTION PAPER FREE

RRB JE Previous Year Papers Download RRB Junior Engineer,


RRB JE Previous Year Paper - Last years JE solved Question Paper, 


RRB JE Previous Year Question Papers with Answers, Download,

Aspirants who are willing to join any Indian Railway job should download any of the articles of RRB JE 2019 Free Download of Previous Year Papers,  RRB JE Previous Year Solved Question Paper Railway Junior Engineer,  RRB JE Previous Papers - Download last years JE Question Paper,  RRB JE Previous Year Papers - Practice & Boost Your Preparation,  Download RRB JE Previous Papers RRB Jr Engineer Question & Answer,  RRB JE Previous Year Paper Solved Download Here,  RRB JE Previous Year Question Paper | RRB JE Paper,  RRB JE Previous Solved Paper, Previous Paper of RRB-RRB Previous Question Paper, RRB Previous Paper-RRB Previous year Paper for practice.

RRB JE Previous Papers - Download last years JE Question Paper

Candidates who are going to appear in Railway Junior Engineer competition next time may download or copy this previous year solved question paper free here.

Click here for more RRB Previous Question Papers

Click here for GK and Previous Question Papers Download 

RRB NTPC Solved General Intelligence Questions

RRB NTPC General Intelligence Questions and Answers
1. Statements: Some trees are leaves. All leaves are stems. No tree is root. No stem plants.
Conclusions:
I. Some roots are not stems.
II. No tree is planted.
A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II
D. Neither I nor II
Answer – D. Neither I nor II
Explanation:
I – All roots are stems is a possibility, so I do not follow.
II is not definite
2. Statements: All squares are circles. No circle is the cone. Some cones are spheres. Some rectangles are circles.
Conclusions:
I. All rectangles being cones is a possibility
II. All rectangles being sphere is a possibility
A. Only I follow
B. Only II follows
C. Either I or II
D. Neither I nor II
Answer – B. Only II follows
Explanation:
If all rectangles are cones, then some circles will be cones which are not possible.
II is a possibility.
3. Statements: Some tigers are dogs. All dogs are lions. No lions are rats.
Conclusions:
I. Some tigers are not lions.
II. No tigers are rats.
A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II
D. Neither I nor II
Answer – D. Neither I nor II
Explanation:
There is a possibility that all tigers are lions. So Some tigers are not lions do not follow.
II is not definite.
4. Statements: Some reds are blue. All blue is black. Some black is yellow.
Conclusions:
I. Some reds are black
II. Some yellow is not black
A. Only I follows
B. Only II follows
C. Either I or II
D. Neither I nor II
Answer – A. Only I follows
Explanation:
All yellow being black is a possibility so, Some yellow is not black does not follow
5. Statements: All marks are grades. No grade is a score. All scores are letters. Some letters are characters.
Conclusions:
I. Some scores are characters
II. All marks being letters is a possibility.
III. All characters are grades is a possibility.
A. Only II follows.
B. Only II and III follow
C. All follows.
D. Only I and III follow
Answer – B. Only II and III follow
Explanation:
According to the given statement
I is not definite
II and III is a possibility
6. Statements: All whites are black. All black is yellow. No yellow is green. Some oranges are white.
Conclusions:
I. No white is green
II. Some orange is yellow
III. Some black is orange.
A. Only II and III follow.
B. Only I follow.
C. All follows.
D. Only I and III follow
Answer – C. All follows.
Explanation:
By analyzing the given statements. All are definite
7. Statements: Some views are reviews. Some reviews are styles. All clips are styles. No review is a font.
Conclusions:
I. All views are fonts is a possibility.
II. Some clips are reviews.
III. Some fonts are not styles.
A. Only II and III follow.
B. Only I follow.
C. All follow.
D. None follow
Answer – D. None follow
Explanation:
I is not true, because then some reviews will be fonts
II is not definite
III – all TV are styled is a possibility, so does not follow.
8. Statements: All the actors are girls. All the girls are beautiful.
Conclusions:
I. All the actors are beautiful.
II. Some girls are actors.
A. Only I follow
B. Only II follows
C. Both I and II follow
D. Either I or II follow
Answer – C. Both I and II follow
Explanation:
Girls who are actors are very Beautiful. Therefore it satisfies both I and II.
9. One morning after sunrise, Vimal started to walk. During this walking, he met Stephen who was coming from the opposite direction. Vimal watches that the shadow of Stephen to the right of him (Vimal). To Which direction Vimal was facing?
A. East
B. West
C. South
D. North
Answer – C. South
Explanation:
Sun rises in the east. So the shadow of a man will always fall towards the west. Since the shadow of Stephen is to the right of Vimal. Hence Vimal is facing towards South.
10. A, B, C, D, and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is in the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?
A. Between B and D
B. Between B and C
C. Between E and D
D. Between C and E
Answer – B. Between B and C
Explanation:
According to the given information the persons are sitting in these sequences
E, B, A, C, D
Therefore, A is sitting in between B and C.
11. Five girls are sitting on a bench to be photographed. Sujatha is to the left of Ramya and to the right of Bhavani. Madhavi is to the right of Ramya. Likitha is between Ramya and Madhavi. Who is second from the left in a photograph?
A. Likitha
B. Madhavi
C. Bhavani
D. Sujatha
Answer – D. Sujatha
Explanation:
According to the given information the girls are sitting in this sequence
Bhavani, Sujatha, Ramya, Likitha, Madhavi
Therefore, Sujatha is sitting second from the left in a photograph
12. Five girls are sitting on a bench to be photographed. Sujatha is to the left of Ramya and to the right of Bhavani. Madhavi is to the right of Ramya. Likitha is between Ramya and Madhavi. Who is sitting immediate right to Likitha?
A. Bhavani
B. Ramya
C. Madhavi
D. Sujatha
Answer – C. Madhavi
Explanation:
According to the given information the girls are sitting in this sequence
Bhavani, Sujatha, Ramya, Likitha, Madhavi
Therefore, the immediate right to Likitha is Madhavi
13. In a certain code, CAT is written as SATC and DEAR are written as SEARD. How would SING be written in that code?
A. BGINS
B. SGNIS
C. SINGS
D. GNISS
Answer – C. SINGS
Explanation:
The first letter of the word is moved to the last position and ‘S’ is placed at the beginning, to form the code.
14. In a certain code, TELEPHONE is written as ENOHPELET. How is ALIGATOR written in that code?
A. ROTAGILA
B. ROTAGAIL
C. ROTAGILE
D. ROTEGILA
Answer – A. ROTAGILA
Explanation:
The letters of the word are written in a reverse order to obtain the code.
15. If MADRAS can be written as ARSARS, how can ARKONAM be written in that code?
A. ROAAKNM
B. ROAKANM
C. ROAKNNM
D. ROAKNAM
Answer – A. ROAAKNM
Explanation:
The word is first written twice and the letters at the even positions in the word so obtained, form the code.
16. In a certain code language, BORN is written as APQON and LACK is written as KBBLK. How will the word GRID be written in that code language?
A. FSHCD
B. HSJED
C. FOHCD
D. FSHED
Answer – D. FSHED
Explanation:
The first and third letters are each moved one step backward, while the second and fourth letters are each moved one step forward to obtain the corresponding letters of the code. Finally, in the code so obtained, the last letter of the word is inserted at the end.
17. If GOLD is coded as HOME, COME is coded as DONE and CORD is coded as DOSE, how would you code SONS?
A. TPOT
B. TOOT
C. TOOS
D. TONT
Answer – B. TOOT
Explanation:
Each consonant in the word is moved one step forward to obtain the corresponding letter of the code, while the vowels remain unchanged.
18. In a row of 50 students, A is fourteenth from the left end and B is tenth from the right end. How many students are there in between A and C if C is eight to the left of B?
A. 14
B. 16
C. 18
D. 20
Answer – C. 18
Explanation:
According to the given data
13 students A (18 Students) C (7 students) B (9 students)
Therefore, the number of students between A and C are 18 Students.
19. A is B’s sister. C is B’s mother. D is C’s father. E is D’s mother. Then, how is A related to D?
A. Grandfather
B. Grandmother
C. Daughter
D. Granddaughter
Answer – D. Granddaughter
Explanation:
A is the sister of B and B is the daughter of C.
So, A is the daughter of C. Also, D is the father of C.
Therefore, A is the granddaughter of D.
20. A girl introduced a boy as the son of’ the daughter of the father of her uncle. The boy is a girl’s?
A. Brother
B. Son
C. Uncle
D. Son-in-law
Answer – A. Brother
Explanation:
Daughter of uncle’s father — Uncle’s sister — Mother;
Mother’s son — Brother
21. Rahul’s mother is the only daughter of Madhavi’s father. How is Madhavi’s husband related to Rahul?
A. Uncle
B. Father
C. Grandfather
D. Brother
Answer – B. Father
Explanation:
Clearly, the only daughter of Madhavi’s father is Madhavi herself
So, Rahul’s mother is Madhavi
Hence, Madhavi’s husband is the father of Rahul.
22. Raghava told Ajay, ‘Yesterday I defeated the only brother of the daughter of my grandmother.’ Whom did Raghava defeat
A. Son
B. Father
C. Brother
D. Father-in.law
Answer – B. Father
Explanation:
Daughter of grandmother — Aunt
Now, Aunt’s only brother — Father
Therefore, Raghava defeated his Father.
23. M introduces N saying, “He is the husband of the granddaughter of the father of my father.” How is N related to M?
A. Brother
B. Brother-in-law
C. Son
D. Son-in-law
Answer – B. Brother-in-law
Explanation:
Father’s father =>Grandfather;
Now, Grandfather’s granddaughter => Sister;
Again, Sister’s husband =>Brother-in-law.
Hence, N is M’s Brother-in-law.
24. Showing the man receiving the prize, Sampath said, “He is the brother of my uncle’s daughter.” Who is the man to Sampath?
A. Son
B. Nephew
C. Cousin
D. Brother-in-law
Answer – C. Cousin
Explanation:
Brother of uncle’s daughter means Uncles son => Cousin.
So, the man is Sampath’s cousin.
25. Pointing towards a man, a woman said, “His mother is the only daughter of my mother.” How is the woman related to the man?
A. Mother
B. Grandmother
C. Sister
D. Daughter
Answer – A. Mother
Explanation:
The only daughter of my mother => myself. Hence, the woman is the mother of the man.

Top Post Ad

Below Post Ad