Type Here to Get Search Results !

SSC CHSL 2018 SOLVED QUESTION PAPER HELD 2 JUL 2019 A/N

SSC CHSL Question Papers-CHSL-CHSL Paper-CHSL 2018

SSC CHSL Exam Previous Papers Free Download

SSC CHSL Previous Year ques Paper-SSC CHSL Previous Question Papers


 SSC CHSL Previous Year Question Papers Tier I- 2018


SSC CHSL Exam Model Question Papers with Answers


SSC CHSL Previous Year Question Papers with Answers

Aspirants can down load here SSC CHSL Previous Year Question Papers pdf from link mentioned below for their reference. We also provide SSC CHSL Previous Year Question Papers in Hindi, SSC CHSL Previous Year Question Papers Book or SSC CHSL Question Paper Book in the form of e book for aspirants benefit. SSC CHSL Previous Year Question Papers with Solution are available here for your reference and getting knowledge of previous papers for practice to get success in forthcoming examinations,

Staff Selection Commission
SSC: Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination Papers

SSC Combined Higher Secondary Level (10+2) (CHSL Tier-1)

SSC CHSL (Tier - 1) Online Exam Paper - 2018 "held on 2 July 2019"

English Comprehension+ Reasoning+ Quantitative Aptitude+ General Awareness

संयुक्त उच्चतर माध्यमिक स्तर के पिछले प्रश्न पत्र यहाँ से प्राप्त करें।

SSC CHSL 2018 Question Paper
SSC CHSL 2018 Question Paper

Afternoon -Shift (English Language)


Q1. Select the most appropriate word to fill in the blank.
There were not enough tinsmiths in Vienna to ______ the lanterns for street lighting.

Options:
1. execute
2. compose
3. accomplish
4. manufacture
Correct Answer: manufacture

Q2. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
The boys were delighted on the idea of going to Goa.

Options:
1. at the idea of
2. at an idea of
3. No improvement
4. on an idea of
Correct Answer: at the idea of

Q3. Select the most appropriate word to fill in the blank.
Municipal corporations have started to take ______ of the problems of waste management.

Options:
1. cognizance
2. perception
3. knowledge
4. attention
Correct Answer: cognizance

Q4. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
On September 11, 2001, two hijacked aircrafts crashed to the World Trade Centre in New York.

Options:
1. two hijacked aircrafts
2. On September 11, 2001
3. World Trade Centre in New York
4. crashed to the
Correct Answer:  crashed to the

Q5. Select the wrongly spelt word.

Options:
1. curry
2. curse
3. cursore
4. curious
Correct Answer: cursore

Q6. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.

A. One fine morning, a hunter was getting ready to go hunting.
B. He pulled the blanket over the sleeping child.
C. As he did so, he thought the blanket was not warm enough.
D. Before departing, he went to see his little baby who was sleeping in a crib.
Options:
1. DCAB
2. CBAD
3. ADBC
4. ACBD
Correct Answer: ADBC

Q7. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
He tried to prevent his friend to smoke.

Options:
1. smoking
2. from smoking
3. to smoking
4. No improvement
Correct Answer: from smoking

Q8. Select the most appropriate antonym of the given word.
JEOPARDIZE

Options:
1. protect
2. imperil
3. threaten
4. hazard
Correct Answer:  protect

Q9. Select the most appropriate synonym of the given word.
CURRENT

Options:
1. present
2. old
3. antiquated
4. uncommon
Correct Answer: present

Q10. Select the word which me the same as the group of words given.
impossible or extremely difficult to understand

Options:
1. inaudible
2. incompatible
3. inevitable
4. incomprehensible
Correct Answer: incomprehensible

Q11. Select the most appropriate synonym of the given word.
ADHERE

Options:
1. detach
2. ignore
3. release
4. comply
Correct Answer: comply

Q12. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
bite your tongue

Options:
1. get bruises in the mouth
2. talk for a long time
3. stop yourself from saying something
4. be impossible to be understood
Correct Answer: stop yourself from saying something

Q13. Select the most appropriate antonym of the given word.
INORDINATE

Options:
1. exorbitant
2. undue
3. reasonable
4. extreme
Correct Answer: reasonable

Q14. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.

A. In the opening scene, the young boy Pip meets an escaped convict in a graveyard.
B. 'Great Expectations' is a novel by Charles Dickens.
C. The novel is set in Kent and London in the early 19th century.
D. It depicts the personal growth and development of an orphan named Pip.
Options:
1. BCDA
2. DCAB
3. ABCD
4. CBAD
Correct Answer: BCDA

Comprehension:
In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank.

Trade on the New York Stock Exchange was (1) ______ to a standstill on an autumn day (2) ______ 1994. The culprit for the outage (3) ______ a squirrel that had chewed through a power line near the computer centre of the (4) ______ in Trumbull, Connecticut. The shutdown (5) ______ lasted for half-an- hour, resulted in the NYSE operating at 85 percent capacity.

Q15. Select the most appropriate option for blank No. 1.

Options:
1. brought
2. worked
3. happened
4. taken
Correct Answer: brought

Q16. Select the most appropriate option for blank No. 2.

Options:
1. at
2. in
3. by
4. on
Correct Answer: in

Q17. Select the most appropriate option for blank No. 3.

Options:
1. were
2. is
3. has
4. was
Correct Answer: was

Q18. Select the most appropriate option for blank No. 4.

Options:
1. exchange
2. bank
3. town
4. store
Correct Answer: exchange

Q19. Select the most appropriate option for blank No. 5.

Options:
1. whom
2. what
3. which
4. who
Correct Answer: which

Q20. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
tit for tat

Options:
1. to make someone angry
2. to do harm as done to you
3. to take advantage of someone
4. to reward people for the good done
Correct Answer:  to do harm as done to you

Q21. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
Billionaire Philip is the owner of the luxury yacht Lionheart, which worth an estimated $150 million.

Options:
1. the owner of
2. an estimated $150 million
3. Billionaire Philip is
4. which worth
Correct Answer: which worth

Q22. Select the correct passive form of the given sentence.
The Japanese Emperor Akihito abdicated the Chrysanthemum Throne in April, 2019.

1. The Japanese Emperor Akihito was abdicated by the Chrysanthemum Throne in April, 2019.
2. The Chrysanthemum Throne is abdicated by the Japanese Emperor Akihito in April,2019.
3. The Chrysanthemum Throne has abdicated by the Japanese Emperor Akihito in April,2019.
4. The Chrysanthemum Throne was abdicated by the Japanese Emperor Akihito in April,2019.
Correct Answer: The Chrysanthemum Throne was abdicated by the Japanese Emperor Akihito in April,2019.

Q23. Select the word which me the same as the group of words given.
a type of dome-shaped shelter built from blocks of solid snow

Options:
1. wigwam
2. hut
3. igloo
4. chalet
Correct Answer: igloo

Q24. Select the wrongly spelt word.

Options:
1. satiate
2. session
3. satallite
4. settle
Correct Answer: satallite

Q25. Select the correct indirect form of the given sentence.
The shopkeeper asked me, "Where is your car?"

Options:

1. The shopkeeper asked me where was my car.
2. The shopkeeper asked me where my car is.
3. The shopkeeper asked me where is your car.
4. The shopkeeper asked me where my car was.
Correct Answer: The shopkeeper asked me where my car was.

Afternoon–Shift (Reasoning)

Q1. In a code language, TABLEPADS is written as BADCYGAPJ. How will BACKSPACE be written as in that language?

Options:
1. DAEBJGAEY
2. DAJBJGAJY
3. DEIBJGEIY
4. DAIBJGAIY
Correct Answer: DAIBJGAIY

Q2. Select the option that is related to the third letter-cluster in the same way as the second letter-cluster is related to the first letter-cluster.
LENOVO : EKISSQ :: FINGER : ________

Options:
1. YOIKCT
2. YNIKBT
3. YOIKBT
4. YOIJBT
Correct Answer:  YOIKBT

Q3. Select the set in which the numbers are related in the same way as are the numbers of the following set.
(8, 101, 35)

Options:
1. (9, 121, 39)
2. (11, 136, 47)
3. (6, 76, 27)
4. (7, 89, 31)
Correct Answer: (7, 89, 31)

Q4. Select the Venn diagram that best illustrate the relationship between the following classes.
Mother, Women, Pilots

Options:

Q5. If MARBLES is coded as 181132192512 and INVITED is coded as 221969942520, then how will COMPARE be coded as?

Options:
1. 1322531253221
2. 1322531653241
3. 1322531652241
4. 1312531653241
Correct Answer: 1322531653241

Q6. Select the option that is related to the third number in the same way as the second number is related to the first number.
81 : 63 :: 74 : _____

Options:
1. 13
2. 43
3. 23
4. 33
Correct Answer: 33

Q7. A paper is folded and cut as shown below. How will it appear when unfolded?

Q8. Select the combination of letters that when sequentially placed in the gaps of the given letter series will complete the series.
ab_bcab_b__ab_bcab_bc

Options:
1. dcdcd
2. ddcdd
3. cdcdc
4. ccdcc
Correct Answer: ddcdd

Q9. Select the option in which the given figure is embedded.

Q10. Select the term that will come next in the following series.
3, 27, 243, 2187, ___

Options:
1. 27139
2. 13561
3. 19683
4. 21377
Correct Answer: 19683

Q11. Three of the following four letter-clusters are alike in a certain way and one is different. Pick the odd one out.

Options:
1. UQJF
2. AWDZ
3. IDWS
4. OKPL
Correct Answer:  IDWS

Q12. Select the figure that will come to next in the following figure series.

Q13. The sum of the squares of three numbers is 336 and the ratio of the first and the second as also of the second and the third is 1 : 2. Then find the difference of third and first number?

Options:
1. 10
2. 14
3. 12
4. 16
Correct Answer: 12

Q14. Gopal’s age is the cube of a number. It was the square of a number two years ago. What is his age?

Options:
1. 62
2. 27
3. 64
4. 9
Correct Answer:64

Q15. If PEAR is coded as 7519 and TOIL is coded as 2693, then how will DOCTOR be coded?

Options:

1. 463729
2. 463296
3. 463269
4. 463239
Correct Answer: 463269

Q16. Three different positions of a dice are shown below. Which number appears on the face opposite the number 6?

Options:
1. 3
2. 4
3. 5
4. 1
Correct Answer: 4

Q17. Select the word-pair in which the two words are related in the same way as are the two words in the following word-pair.
Candle : Illuminate

Options:
1. Fan : Suffocation
2. Bulb : Dark
3. Refrigerator : Cool
4. Oven : Grind
Correct Answer: Refrigerator : Cool

Q18. In a certain code, SLUMBER is coded as PORPYHO. How would PURPOSE be written in that same code?

Options:
1. OTQONRD
2. SRUMRPG
3. QVSQPTF
4. MXOSLVB
Correct Answer: MXOSLVB

Q19. ‘Iraq’ is related to ‘Dinar’ in the same way as ‘Myanmar’ is related to ‘_______’.

Options:
1. Rand
2. Kyat
3. Lira
4. Yen
Correct Answer: Kyat

Q20. Which number will replace the question mark (?) in the following series?
4, 10, 27, 140, ?

Options:
1. 973
2. 937
3. 397
4. 379
Correct Answer: 973

Q21. Three of the following four numbers are alike in a certain way and one is different.
Pick the number that is different from the rest.

Options:
1. 4638
2. 6394
3. 2936
4. 3864
Correct Answer: 6394

Q22. How many triangle are present in the following figure?

Options:
1. 16
2. 20
3. 14
4. 18
Correct Answer: 18


Download all SSC CHSL 2018 Solved Question Papers Free

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held On 3 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 3 Jul 2019 Evening

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 2 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Question Paper Held 2 Jul 2019 A/N

SSC Steno/MTS/CHSL & DEO Previous Question Papers

SSC CHSL Exam held on 20 October 2013 Morning Shift
SSC CHSL Tier 1 Free Practice Set 15 PDF in Hindi (2016)

Q23. Select the set in which the numbers are related in the same way as are the numbers of the following set.
(3, 13, 196)

Options:
1. (6, 16, 569)
2. (5, 15, 350)
3. (4, 14, 441)
4. (2, 12, 287)
Correct Answer: (5, 15, 350)

Q24. Arrange the following words in a logical and meaningful order.

1. Results
2. Campaign
3. Sworn
4. Nominations
5. Polling
Options:
1. 4, 5, 2, 1,3
2. 4, 2, 5, 1, 3
3. 5, 2, 4, 1, 3
4. 5, 4, 2, 1, 3
Correct Answer: 4, 2, 5, 1, 3

Q25. Select the correct mirror image of the given figure when the mirror is placed to the right of the figure.

Afternoon–Shift (Quantitative Aptitude)

Q1. The given Bar graph presents the number of students from Science and Arts streams from a school in different years.

What is the ratio of the total number of Science students in 2011 and 2015 to that of Arts in 2012 and 2015?
Options:
1. 12:13
2. 8:9
3. 11:12
4. 9:10
Correct Answer: 12:13

Q2. The given Bar graph presents the number of students from Science and Arts streams from a school in different years.

In which year the number of Arts students is 30% more than that of Science?
Options:
1. 2012
2. 2014
3. 2013
4. 2011
Correct Answer: 2012

Q3. The curved surface area and the volume of a cylindrical pole are 132mand 528m3, respectively. What is the height of the pole?

Options:
1. 5/2
2. 21/8
3. 29/8
4. 7/2
Correct Answer: 21/8

Q4. If 3sinΘ = 2cos2 Θ, 0°<Θ<90°, then find the value of (tanΘ+cosΘ+sinΘ) is :                

Option:
1. 5√3/2
2. 5√3/6
3. 3 + 5√3/6
4. 3 + 5√3/3
Correct Answer: 3 + 5√3/6

Q5. The given Bar graph presents the number of students from Science and Arts streams from a school in different years.

The total number of Arts students in 2011, 2013 and 2015 is what percentage less than that of Science in the given five years?
Options:
1. 34.2%
2. 32.8%
3. 33.6%
4. 31.4%
Correct Answer:  33.6%

Q6. If cosec 31° = x, then sin2 59° + 1/cosec31° + tan2 59° - 1/sin59° cosec59° is equal to:

Options:
1. x2 - 1
2. x + 1
3. x - 1
4. x2 + 1
Correct Answer: x2 - 1

Q7. The simplified value of {[sin2 25° + sin2 65° / cos2 24° + cos2 66°] + sin2 71° + cos2 71°sin 19°]} is:

Options:
1. 2
2. 0
3. 1
4. 3
Correct Answer: 2

Q8. The ratio of the present ages of A and B is 6 : 5. Four year ago, this ratio was 5 : 4. What will be the ratio of the ages of A and B after 12 years from now?

Options:
1. 7 : 6
2. 9 : 8
3. 8 : 7
4. 3 : 2
Correct Answer: 9 : 8

Q9. PAT is a tangent to a circle at point A on it, and AB is a chord such that ∠BAT = 72° . If C is a point on the circle such that ∠CBA = 58° , then what is the measure of ∠CAB?

Options:
1. 60°
2. 62°
3. 48°
4. 50°
Correct Answer: 50°

Q10. When an article is sold for Rs. 291 there is a loss of 3%. What will be the selling price of the article, if it is sold at a gain of 8%?

Options:
1. 332
2. 324
3. 316
4. 308
Correct Answer: 324

Q11. If the nine-digit number 8175x45y2 is divisible by 72, then the value of √4x + y, for the largest value of y, is:

Options:
1. 4
2. 6
3. 5
4. 8
Correct Answer: 5

Q12. If a + b + c = 4 and ab + bc + ca = 1, then the value of a+ b3 + c3 - 3abc is:

Options:
1. 47
2. 52
3. 50
4. 60
Correct Answer: 52

Q13. If 24√3x3 + 2√2y3 = (2√3x + √2y) (Ax+ Bxy + Cy) then 2A + √6B - C) is equal to :

Options:
1. 14
2. 6
3. 8
4. 10
Correct Answer: 10

Q14. A sum of Rs. 7500 amounts of 8748 after 2 year at a certain compound interest rate per annum. What will be the simple interest on the same sum for 32/5 year at double the earlier interest rate?

Options:
1. 8180
2. 4140
3. 5520
4. 2760
Correct Answer: 5520

Q15. A, B and C can finish a task in 42 days, 84 days and 28 days, respectively. A started the work, B joined him after 3 Days. If C joined them after 5 days from the beginning, then for how many days did A work till the completion of the task?

Options:
1. 18
2. 20
3. 17
4. 15
Correct Answer: 17

Q16. The value of 3 x 2 ÷ 3 of 12 - 3 ÷ 2 x (2-3) x 2 + 3 ÷ 2 of 3 is:

Options:
1. 11/3
2. -7/3
3. 7/3
4. -11/3
Correct Answer: 11/3

Q17. In ▲ABC, the bisectors ∠B and ∠C intersect each other at a point D. If ∠BDC = 104°, then the measure of ∠A is :

Options:
1. 26°
2. 26°
3. 30°
4. 32°
Correct Answer: 26°

Q18. The vertices A, B, C and D of a quadrilateral ABCD lie on a circle. ∠A is thrice ∠C and ∠D is twice ∠B. What is the difference between the measures of ∠B and ∠C?

Options:
1. 18°
2. 15°
3. 28°
4. 20°
Correct Answer: 15°

Q19. In a class of 80 students, 60% participate in games and the rest do not. The average weight of the former group 5% more than that of the latter. If the average weight of all the students is 103/2 Kg, then what is the average weight of the former group?

Options:
1. 52.5
2. 57.6
3. 60
4. 54.5
Correct Answer: 52.5

Q20. In ▲ABC, D and E are the point on sides AC and AB, respectively, such that ∠ADE = ∠B. If AD = 7.6 cm AE = 7.2 cm BE = 4.2 cm and BC = 8.4 cm, then DE is equal to:

Options:
1. 6.3 cm
2. 5.6 cm
3. 7.4 cm
4. 5.8 cm
Correct Answer: 5.6

Q21. ABCD is a cyclic quadrilateral such that AB is a diameter of the circle circumscribing it and ∠ADC = 158°. Then ∠BAC is equal to :

Options:
1. 68°
2. 38 °
3. 50 °
4. 40°
Correct Answer: 68°

Q22. The given Bar graph presents the number of students from Science and Arts streams from a school in different years.

The average number of Science students in 2011, 2013 and 2015 is what percentage more than the number of Arts student in 2011?
Options:
1. 102/11%
2. 73/9%
3. 100/9%
4. 100/11%
Correct Answer: 100/11%

Q23. Amit travelled from A to B at an average speed of 80 km/hr. He travelled the first 75% of the distance in two-third of the time and the rest at a constant speed of x km/hr. The value of x is:

Options:
1. 64
2. 56
3. 54
4. 60 
Correct Answer: 60

Q24. In a constituency, 40% of the voters are senior citizens. 40% of the senior citizen voters are illiterates and 25% of the non-senior citizen voter are literates. By what percentage is the number of literate senior citizen voters less than that of illiterate non-senior citizen voters?

Options:
1. 142/3
2. 140/3
3.  50
4. 40
Correct Answer: 140/3

Q25. If 1/secΘ-tanΘ - 1/cosΘ x K, 0° < Θ < 90° then K is equal to:

Options:
1. sin Θ
2. cosec Θ
3. cot Θ
4. tan Θ
Correct Answer: sin Θ

Afternoon–Shift (General Awareness)

Q1. Greta Thunberg, the teenage sensation and global climate change crusader is from which of the following European countries?

Options:
1. Finland
2. Germany
3. Sweden
4. Belgium
Correct Answer: Sweden

Q2. Who of the following was elected as the Leader of Congress Parliamentary Party after the 2019 Lok Sabha elections?

Options:
1. Rahul Gandhi
2. Shashi Tharoor
3. Sonia Gandhi
4. Mallikarjun Kharge
Correct Answer: Sonia Gandhi

Q3. Who is the Vice Captain of the Indian team that is playing the World Cup 2019 in England?

Options:
1. Shikhar Dhawan
2. Rohit Sharma
3. Hardik Pandya
4. MS Dhoni
Correct Answer: Rohit Sharma

Q4. Bangladesh defeated __________in their very first match of the 2019 World Cup held in June 2019 in England.

Options:
1. Pakistan
2. New Zealand
3. West Indies
4. South Africa
Correct Answer: South Africa

Q5. In the world of computers, what is 'Ubuntu'?

Options:
1. A firewall developed by Microsoft
2. Open source Linux operating system
3. An ERP system from SAP
4. Latest financial software package by Infosys
Correct Answer: Open source Linux operating system

Q6. Ram Vilas Paswan is the president of which party?

Options:
1. Lok Jhakti Party
2. Samajwadi Party
3. Bahujan Samaj Party
4. Republican Party of India
Correct Answer:  Lok Jhakti Party

Q7. Which of the following rivers is popularly known as 'Dakshin Ganga'?

Options:
1. Krishna
2. Godavari
3. Periyar
4. Tungabhadra
Correct Answer: Godavari

Q8. The 124th Amendment Bill, 2019 deals with:

Options:
1. Privatisation of Air India
2. Economic Reservation
3. Triple Talaq
4. GST
Correct Answer: Economic Reservation

Q9. Which of the following banks was authorised to issue Electoral Bonds?

Options:
1. State Bank of India
2. Corporation Bank
3. ICICI Bank
4. HDFC Bank
Correct Answer: State Bank of India

Q10. After the swearing in of the new Union government in May, 2019, who of the followings was allocated the portfolio of Youth Affairs and Sports?

Options:
1. K Muralidharan
2. Kiren Rijiju
3. Pratap Chandra Sarangi
4. Smriti Irani
Correct Answer: Kiren Rijiju

Q11. In the context of international banking tractions what is the full form of SWIFT?

Options:
1. Society for Worldwide International Financial Tractions
2. Society for Worldwide International Financial Telecommunication
3. Society for Wireless International Financial Tractions
4. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication
Correct Answer: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication

Q12. The famous Dwarkadhish Temple of Gujarat is located on the banks of which of the following rivers?

Options:
1. Tapti
2. Gomti
3. Luni
4. Narmada
Correct Answer: Gomti

Q13. Famous writer and Congress leader Shashi Tharoor won the 2019 Lok Sabha Elections from which of the following constituencies of Kerala?

Options:
1. Thiruvananthapuram
2. Kozhikode
3. Thrissur
4. Alleppey
Correct Answer: Thiruvananthapuram

Q14. In December 2016, the National Payments Corporation of India developed a mobile payment app named as__________

Options:
1. JANAK
2. GANDIV
3. NAKUL
4. BHIM
Correct Answer: BHIM

Q15. In computer terminology, what is the full form of RAM?

Options:
1. Repeated Access Memory
2. Random Access Memory
3. Rapid Access Memory
4. Regular Access Memory
Correct Answer: Random Access Memory

Q16. Which of the following activities by Benjamin Franklin led him to gain a better understanding of lightning and eventually to the invention of the lightning rod?

Options:
1. Riding a horse
2. Swimming in a river
3. Flying a kite
4. Practising on a piano
Correct Answer: Flying a kite

Q17. Which of the following gases has an odour that is similar to the odour of rotten eggs?

Options:
1. Dimethylcyclohexane
2. Hydrogen Sulfide
3. Ammonia
4. Chlorine
Correct Answer: Hydrogen Sulfide

Q18. Which colour saree embellished with bright golden borders is worn by the dancers of Mohiniyattam?

Options:
1. White/off-white
2. Parrot green /green
3. Deep red /red
4. Sea blue /blue
Correct Answer:  White/off-white

Q19. The mother of Mahatma Gandhi was:

Options:
1. Heerabai
2. Kamlabai
3. Putlibai
4. Kasturbabai
Correct Answer: Putlibai

Q20. The 72nd Annual Cannes Film Festival 2019 was held in ______.

Options:
1. United Kingdom
2. France
3. Russia
4. Italy
Correct Answer: France

Q21. The city of Belagavi is located in the state of:

Options:
1. Gujarat
2. Kerala
3. Tamil Nadu
4. Karnataka
Correct Answer: Karnataka

Q22. Which of the following types of bank accounts does NOT earn any interest for the account holder?

Options:
1. Recurring Deposit Account
2. Current Account
3. Savings Account
4. Pension Account
Correct Answer: Current Account

Q23. In 1872, Lord Mayo, the Viceroy of India was assassinated in ___________

Options:
1. Kolkata
2. Diu
3. Delhi
4. Port Blair
Correct Answer: Port Blair

Q24. Which of the following cities houses the headquarters of the Union Bank of India?

Options:
1. Lucknow
2. Mumbai
3. Mangalore
4. Kolkata
Correct Answer: Mumbai

Q25. Name the element that must be present in a compound to classify it as an organic compound.

Options:
1. Ammonia
2. Zinc
3. Carbon
4. Iron
Correct Answer: Carbon

SSC CHSL Tags:SSC CHSL Exam Date, CHSL admit card, CHSL Syllabus, CHSL Exam Date, CHSL Exam Date 2019, CHSL Last Date, SSC CHSL Exam Pattern, SSC CHSL Exam, CHSL 2019 Notification, CHSL Result 2019, CHSL Notification, CHSL Exam, CHSL Recruitment 2019, CHSL Vacancies 2019, CHSL Notification 2019, CHSL Age limit, CHSL Tier 2, CHSL Form 2019, CHSL 2019, CHSL Jobs, CHSL Books, CHSL Online Test, CHSL Vacancy, CHSL Selection Process, What is CHSL Exam, CHSL Qualification, CHSL Tier 2 Paper, CHSL Notification pdf, How to apply CHSL 2019, Syllabus for CHSL, what is CHSL Job, CHSL Online Test in Hindi, CHSL Best Book, CHSL 10+2 Syllabus, CHSL Important Dates, CHSL Syllabus 2020, CHSL Job Location, CHSL Vacancy Details, CHSL Upcoming Vacancy 2020, CHSL Application form 2020,




Top Post Ad

Below Post Ad