Type Here to Get Search Results !

SSC CHSL 2018 SOLVED QUESTION PAPER HELD 2 JUL 2019 MORNING

SSC CHSL Question Papers-CHSL-CHSL Paper-CHSL 2018

SSC CHSL Exam Previous Papers Free Download



SSC CHSL Previous Year ques Paper-SSC CHSL Previous Question Papers

 SSC CHSL Previous Year Question Papers Tier I- 2018

SSC CHSL Exam Model Question Papers with Answers

SSC CHSL Previous Year Question Papers with Answers

Aspirants can down load here SSC CHSL Previous Year Question Papers pdf from link mentioned below for their reference. We also provide SSC CHSL Previous Year Question Papers in Hindi, SSC CHSL Previous Year Question Papers Book or SSC CHSL Question Paper Book in the form of e book for aspirants benefit. SSC CHSL Previous Year Question Papers with Solution are available here for your reference and getting knowledge of previous papers for practice to get success in forthcoming examinations,

Staff Selection Commission
SSC: Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination Papers

SSC Combined Higher Secondary Level (10+2) (CHSL Tier-1)

SSC CHSL (Tier - 1) Online Exam Paper - 2018 "held on 2 July 2019"

English Comprehension+ Reasoning+ Quantitative Aptitude+ General Awareness


संयुक्त उच्चतर माध्यमिक स्तर के पिछले प्रश्न पत्र यहाँ से प्राप्त करें।

SSC CHSL 2018 Question Paper
SSC CHSL 2018 Question Paper

Morning Shift (English Language)


Q1. Select the correct indirect form of the given sentence.
Mrs. Gupta said to me, "Why are these boys standing in the sun?"

Options:
1. Mrs. Gupta asked me why were these boys standing in the sun.
2. Mrs. Gupta told me why those boys are standing in the sun.
3. Mrs. Gupta said to me that why are these boys standing in the sun.
4. Mrs. Gupta asked me why those boys were standing in the sun.
Correct Answer: Mrs. Gupta asked me why those boys were standing in the sun.

Q2. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
Oh, what a lovely necklace! You need no buy such an expensive gift.

Options:
1. No improvement
2. needn’t have bought
3. hadn’t needed to buy
4. didn’t need to buying
Correct Answer: needn’t have bought

Q3. Select the most appropriate antonym of the given word.
EXOTIC

Options:
1. colourful
2. ordinary
3. curious
4. alien
Correct Answer: ordinary

Q4. Select the most appropriate synonym of the given word.
INNUENDO

Options:
1. verification
2. proof
3. evidence
4. implication
Correct Answer: implication

Q5. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
throw in the towel

Options:
1. think of a solution
2. face the situation
3. drop something
4. admit defeat
Correct Answer: admit defeat

Q6. Select the wrongly spelt word.

Options:
1. assurence
2. assurable
3. assuredly
4. assure
Correct Answer: assurence

Comprehension:

In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank.

Big Ben is the UK’s most iconic symbol. Since 2017, the Elizabeth Tower and the bell inside have been (1) ______ renovation. The structure is 160 years old and (2) ______ regular maintenance. (3) ______ many years, people had been painting the hands and numbers (4) ______ the clock black, but last Thursday, the workers (5) ______ the clock’s original colour, Prussian Blue!

Q7. Select the most appropriate option for blank No. 1.

Options:
1. undermining
2. undertaking
3. undergoing
4. understanding
Correct Answer:  undergoing

Q8. Select the most appropriate option for blank No. 2.

Options:
1. has needed
2. need
3. was needing
4. is needed
Correct Answer:  has needed

Q9. Select the most appropriate option for blank No. 3.

Options:
1. In
2. About
3. For
4. Before
Correct Answer: For

Q10. Select the most appropriate option for blank No. 4.

Options:
1. of
2. for
3. at
4. to
Correct Answer: of

Q11. Select the most appropriate option for blank No. 5.

Options:
1. discovered
2. concealed
3. imparted
4. invented
Correct Answer: discovered

Q12. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
I hope never to have another so experience as I had in Puri during Cyclone Fani.

Options:
1. same experience as
2. No improvement
3. such experience as
4. as experience as
Correct Answer: such experience as

Q13. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
to air dirty linen in public

Options:
1. to discuss private affairs in public
2. to hang out clothes in the open
3. to stand up and fight
4. to continue to complain
Correct Answer: to discuss private affairs in public

Q14. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
The Public Works Department has propose to construct an elevated corridor which will run parallel to the National highway.

Options:
1. to the National highway
2. to construct an elevated corridor
3. The Public Works Department has propose
4. which will run parallel
Correct Answer: The Public Works Department has propose

Q15. Select the word which me Options: the same as the group of words given.
One who does not tire easily

Options:
1. inevitable
2. indefatigable
3. infallible
4. indelible
Correct Answer: indefatigable

Q16. Select the wrongly spelt word.

Options:
1. berry
2. barren
3. barrier
4. berrel
Correct Answer: berrel

Q17. Select the most appropriate word to fill in the blank.
People’s will and determination can help them ______ most of the challenges of life.

Options:
1. overcome
2. overvalue
3. overdo
4. overview
Correct Answer: overcome

Q18. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.

A. Most of them are in jail because of their circumstances.
B. Not all prisoners are hardcore criminals.
C. So, they deserve a chance to rehabilitate themselves.
D. Therefore, learning a trade would help them reintegrate with society.
Options:
1. BACD
2. ABCD
3. DCBA
4. BDCA
Correct Answer: BACD

Q19. Select the correct passive form of the given sentence.
The gardener has mowed the lawn.

Options:
1. The gardener has been mowed by the lawn.
2. The lawn is mowed by the gardener.
3. The lawn has been mowed by the gardener.
4. The lawn was mowed by the gardener.
Correct Answer: The lawn has been mowed by the gardener.

Q20. Select the most appropriate synonym of the given word.
HIND

Options:
1. first
2. front
3. near
4. rear
Correct Answer: rear

Q21. Select the most appropriate antonym of the given word.
SUCCINCT

Options:
1. terse
2. pithy
3. curt
4. lengthy
Correct Answer: lengthy

Q22. Select the word which meOptions: the same as the group of words given.
A group of singers in a church

Options:
1. host
2. troop
3. choir
4. band
Correct Answer: choir

Q23. Select the most appropriate word to fill in the blank.
In spite of being born in an ______ family, he chose to fight all odds and emerged as a notable statesman.

Options:
1. intelligent
2. immaculate
3. impeccable
4. impoverished
Correct Answer: impoverished

Q24. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
I visited my friend to whom I had made an appointment.

Options:
1. I had made
2. to whom
3. I visited my friend
4. an appointment
Correct Answer: to whom

Q25. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.

A. He often asked questions which were strange and witty.
B. Emperor Akbar was in the habit of putting riddles and puzzles to his courtiers.
C. Once he asked a strange question that confused everyone.
D. It took much wisdom to answer these questions.
Options:
1. BACD
2. ABCD
3. CABD
4. BADC
Correct Answer: BADC

Morning Shift (Reasoning)

Q1. Arrange the following words in a logical and meaningful order.

1. Promotion
2. Application
3. Job appointment
4. Written test
5. Merit list
Options:
a. 1. 2, 4, 5, 3, 1
b. 2. 2, 5, 4, 3, 1
c. 3, 2, 4, 1, 5
d. 4, 2, 5, 3, 1
Correct answer: 1. 2, 4, 5, 3, 1

Q2. Three of the following four letter-clusters are alike in a certain way and one is different. Pick the odd one out .

Options:
a. LOPK
b. CXGT
c. GSVE
d. MNQJ
Correct answer: GSVE

Q3. Select the correct mirror image of the given figure when the mirror is placed to the right of the figure.

Q4. Select the option that is related to the third letter-cluster in the same way as the second letter-cluster is related to the first letter-cluster.
MARKET : IEONCV :: THERMO : ________

Options:
a. JKCTKQ
b. PLBUKQ
c. JLZUKQ
d. PLDSKQ
Correct answer: PLBUKQ

Q5. Which two signs should be interchanged in the following equation to make it correct?
24 ÷ 2 + 13 – 54 × 2 = 34

Options:
a. × and ÷
b. + and ×
c. - and ÷
d. - and ×
Correct answer: × and ÷

Q6. Select the figure that will come next in the following figure series.

Q7. Select the Venn diagram that best illustrateds the relationship between the following classes.
Raw material, Labourers, Machines

Options:

Q8. Select the option that is related to the third number in the same way as the second number is related to the first number.
54 : 41 :: 32 : ____

Options:
a. 17
b. 13
c. 11
d. 29
Correct answer: 13

Q9. Select the word-pair in which the two words are related in the same way as are the two words in the following word-pair.
Spoke : Wheel

Options:
a. Word : Sentence
b. Printer : Computer
c. Square : Side
d. Tree : Branch
Correct answer: Word : Sentence

Q10. In a code language, PERMUTATION is written as IBKFRMXMFLG. How will PUBLICSECTOR be written as in that language?

Options:
a. IRVEFVLBVMLK
b. ICUFEVLBVMLJ
c. ICUFEVLBVNLK
d. IRUEFVLBVMLK
Correct answer: IRUEFVLBVMLK

Q11. In a family of 5 members, X is the sister of Y. M has two children and he is the son of E, who is the father-in-law of H. H has only one son. Y is not the grand-daughter of E. How is X related to E?

Options:
a. Grand-daughter
b. Grandson
c. Daughter
d. Sister
Correct answer: Grand-daughter

Q12. Three of the following four words are alike in a certain way and one is different. Pick the odd word out.

Options:
a. Purse
b. Suitcase
c. Bag
d. Carpet
Correct answer: Carpet

Q13. Which number will replace the question mark (?) in the following series?
5, 9, 18, 43, 92, 213, 382, ?

Options:
a. 382
b. 671
c. 328
d. 617
Correct answer: 671

Q14. Three statements are given, followed by three conclusions numbered I, II and III. Assuming the statements to be true, even if they seem to be at variance with commonly known facts, decide which of the conclusions logically follow(s) from the statements.

Statements:Some essays are poems.
Some poems are directors.
All directors are singers.
Conclusions:I. Some directors are poems.
II. Some singers are essays.
III. Some singers are poems.
Options:
a. Only conclusion I follows.
b. Only conclusions II and III follow.
c. Only conclusions I and II follow.
d. Only conclusions I and III follow.
Correct answer: Only conclusions I and III follow.

Q15. ‘Cardiologist’ is related to ‘Heart’ in the same way as ‘Chiropractor’ is related to ‘_________’.

Options:
a. Chest
b. Joints
c. Foot
d. Skin
Correct answer: Joints

Q16. Rahul has ₹340 in the denominations of ₹2 notes, ₹5 notes and ₹10 notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that Rahul has?

Options:
a. 60
b. 40
c. 80
d. 20
Correct answer: 60

Q17. Select the set in which the numbers are related in the same way as are the numbers of the following set.
(4, 10, 23)

Options:
a. (7, 23, 49)
b. (2, 6, 15)
c. (3, 7, 17)
d. (4, 12, 21)
Correct answer: (2, 6, 15)

Q18. Select the combination of letters that when sequentially placed in the gaps of the given letter series will complete the series.
ab_ba_babd_acb_bdba_b

Options:
a. dcabc
b. acbcd
c. cdabc
d. dcbac
Correct answer: dcbac

Q19. Three of the following four numbers are alike in a certain way and one is different. Pick the number that is different from the rest.

Options:
a. 7298
b. 4147
c. 9368
d. 8205
Correct answer: 7298


Download all SSC CHSL 2018 Solved Question Papers Free

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held On 3 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 3 Jul 2019 Evening

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 2 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Question Paper Held 2 Jul 2019 A/N

SSC Steno/MTS/CHSL & DEO Previous Question Papers

SSC CHSL Exam held on 20 October 2013 Morning Shift
SSC CHSL Tier 1 Free Practice Set 15 PDF in Hindi (2016)

Q20. A paper is folded and cut a shown in the following figures. How will it appear when unfolded?

Q21. If MASTER is coded as 26138402536 and GOVIND is coded as 142254481288, then how will BACKSPACE be coded as?

Options:
a. 5172339317125
b. 4162238321625
c. 5172933373215
d. 4172393337125
Correct answer: 4162238321625

Q22. Two different positions of the same dice are shown. Find the number opposite to the face having 4.

Options:
a. 6
b. 1
c. 2
d. 3
Correct answer: 2

Q23. How many triangle are present in the following figure?

Options:
a. 10
b. 14
c. 13
d. 12

Correct answer: 13   

Q24. Select the set in which the numbers are related in the same way as are the numbers of the following set.
(5, 2, 30)

Options:
a. (7, 8, 114)
b. (5, 1, 29)
c. (9, 2, 87)
d. (4, 3, 28)
Correct answer:  (7, 8, 114)

Q25. Select the option in which the given figure is embedded.

Morning-Shift (Quantitative Aptitude)

Q1. A person sold an article at a loss of 8%. Had he sold it at a gain of 10.5%, he would have received 37 more. What is the cost price of the article?

a. 240
b. 200
c. 210
d. 250
Correct answer: 200

Q2. (secθ + tanθ) (1-sinθ) / cosecθ (1 +cosθ) (cosecθ - cotθ) is equal to:

a. sec θ
b. sin θ
c. cos θ
d. cosec θ

Correct answer: cos θ

Q3. There are 90 students in a class, out of which 70% are from village A and others are from village B. The average score of students from village B in a test is 20% more than that from village A. If the average score of all the students is 53, then what is the average score of the students from village B?

a. 50
b. 60
c. 64
d. 54

Correct answer: 60

Q4. A is 20% more than B,B is 25% more than C,C is 60% less than D and D is 20% more than E. Based on the above information, which of the following is true?

a. E is 28% more than A.
b. A is 40% less than  D.
c. C is 24% less than  A.
d. D is 60% less than  B.

Correct answer: A is 40% less than  D.

Q5. The given Bar Graph presents the traget And Acutal production of AC Machines (numbers in thousands) of a factory over five months.

The ratio of the combined target production of AC Machines in January and April to that of the combined actual production of AC Machines in March and April was:

a. 5:6
b. 2:3
c. 4:5
d. 3:2

Correct answer: 5:6

Q6. If the eight-digit number 342x8y6 is divisible by 72, then what is the value of √9x+y, for the largest value of y?

a.  4√7
b. 6
c. 8
d. 2√7

Correct answer: 6 

Q7. If 30 persons take 10 days to complete a certain work working 8 hours a day, then 40 persons should work how many hours a day so that the work is completed in 6 days?

a.  12
b. 8
c. 6
d. 10 
Correct answer: 10

Q8. The given Bar Graph presents the target And Actual production of AC Machines (numbers in thousands) of a factory over five months.

In which month the actual production of AC machines was 25% more than the target production?
a.  March
b. May
c. January
d. February  
Correct answer: March

Q9. After allowing a discount of 10% on the marked price of an article, it is sold for 360. Had the discount not been given, the profit would have been 25%. what is the cost price of the article?

a.  325
b.  350
c.  360
d.  320
Correct answer: 320

Q10. The given Bar Graph presents the target And Actual production of AC Machines (numbers in thousands) of a factory over five months.

The actual production of AC Machines in April was that what percentage more than the average target production of AC Machines over five months?
a. 10%
b. 91/9%
c. 100/9%
d. 9% 
Correct answer: 100/9% 

Q11. The volume of a right circular cone is 924 cm³. If its height is 18 cm, then the area of its base (in cm²) is:

a. 132
b. 198
c. 176
d. 154 
Correct answer: 154

Q12. Two circles of radii 15 cm and 12 cm interest each other, and the length of their common chord is 18 cm. what is the distance (in cm) between their centres?

a.  12 + 2√7
b. 18 +  √7
c. 15 +  √7
d. 12 + 3√7 
Correct answer: 12 + 3√7

Q13. If 3√3x³ - 2√2y³ = (√3x - √2y) (Ax² - bxy + Cy²), then the value of (A² - B² + C²) is:

a.  7
b. 10
c. 17
d. 1 
Correct answer: 7

Q14. The simple interest on a certain sum for 7/2 years at 10% per annum is 2,940. What will be the compound interest on the same sum for 5/2 years at the same rate when interest is compounded yearly (nearest to a rupee)?

a. 2,272
b. 2,372
c. 2,227
d. 2,327 
Correct answer:  2,272

Q15. The value of 3÷{5 - 5 ÷ (6 - 7) x 8 + 9}/ 4 + 4 x 4 ÷ 4 of 4 is:

a. 1/18
b. 1/45
c. 1/3
d. 1/90 
Correct answer: 1/90

Q16. In ▲ABC, D and E are the points on sides AB and AC, respectively, such that DE is parallel to BC. If DE : BC is 3 : 5, then (Area of ▲ADE) : (Area of quadrilateral DECB) is :

a. 9 : 16
b. 5 : 8
c. 3 : 4
d. 9 : 25 
Correct answer: 9 : 16

Q17. Two concentric circles are of radii 15cm and 9cm. What is the length of the chord of the larger circle which is tangent to the smaller circle?

a.  24 cm
b. 18 cm
c. 20 cm
d. 25 cm 
Correct answer:  24 cm

Q18. The ratio of incomes of A and B is 2 : 3 and that of their expenditures is 1 : 2. If 90% of B's expenditure is equal to the income of A, then what is the ratio of the savings of A and B?

a.  3 : 2
b. 1 : 1
c. 8 : 7
d. 9 : 8 
Correct answer: 8 : 7

Q19. If cotΘ = 1/√3, then the value of 2-sin2Θ / 1-cos2Θ + (cosec2Θ + secΘ) is:

a. 4
b. 7
c. 6
d. 5
Correct answer: 5

Q20. If cos2Θ - sin2Θ - 3cosΘ + 2 = 0, 0° < Θ < 90°, then what is the value of 4cosecΘ + cotΘ?

a.  3
b. 4
c. 3√3
d. 4√3 
Correct answer: 3√3

Q21. The given Bar Graph presents the target And Actual production of AC Machines (numbers in thousands) of a factory over five months.

The total target production of AC Machines in February, April and May was what percentage less than the total actual production of AC Machines over all the five months?
a.  47.1%
b. 46.2 %
c. 46.8%
d. 47.6% 
Correct answer: 47.6%

Q22. In ▲ABC, AB =7cm, BC = 24cm & AC =25cm. If G is the centroid of the triangle, then what is the length of BG

a.  25/3
b. 10
c. 36/3
d. 9 
Correct answer: 25/3

Q23. Two trains of same length are running on parallel tracks in the same direction at 54 km/hr and 42 km/hr respectively. The faster train passes the other train in 63 sec. What is the length of each train?

a.  81
b. 90
c. 105
d. 210 
Correct answer: 105

Q24. If a2 + 4b2 + 49c2 + 18 = 2(2b + 28c - a), then the value of (3a + 2b + 7c) is:

a.  2
b. 1
c. 3
d. 0 
Correct answer: 2

Q25. If a + b + c = 5, a2 + b2 + c2 = 27, and a3 + b3 + c3 =125, then the value of 4abc is:

a.  20
b. 15
c. -20
d. 15 
Correct answer: -20

Morning Shift (General Awareness)

Q1. Panchavati, a key part of the Valmiki Ramayana is located in which state of India?

a. Uttarakhand
b. Uttar Pradesh
c. Maharashtra
d. Tamil Nadu
Correct answer: Maharashtra

Q2. Which of the following political parties was NOT an ally of the BJP-led NDA in 2019 Lok Sabha elections?

a. Asom Gana Parishad
b. AIADMK
c. DMK
d. Shiromani Akali Dal
Correct answer: DMK

Q3. In the new Union cabinet of 2019, the portfolio of Micro, Small and Medium Enterprises was allocated to:

a. Ramvilas Paswan
b. Narendra Singh Tomar
c. Sadananda Gowda
d. Nitin Jairam Gadkari
Correct answer: Nitin Jairam Gadkari

Q4. Who among the following was the first Sayyid ruler of Delhi?

a. Muammad Shah
b. Alam Shah
c. Khizr Khan
d. Mubārak Shah
Correct answer: Khizr Khan

Q5 Which of the following metals has an ore named Galena?

a. Lead
b. Nickel
c. Copper
d. Iron
Correct answer: Lead

Q6. On the occasion of 'World No Tobacco Day' on 31 May, which state banned e-cigarettes?

a. Gujarat
b. Rajasthan
c. Assam
d. Uttar Pradesh
Correct answer: Rajasthan

Q7. Who among the following is the author of 'Kamayani', the epic poem that is considered as one of the greatest literary works in Hindi?

a. Mohan Rakesh
b. Premchand
c. Jaishankar Prasad
d. Ramdhari Singh Dinkar
Correct answer: Jaishankar Prasad

Q8. In June 2019, PepsiCo India proposed to invest $70 million to build a food manufacturing plant in:

a. Maharashtra
b. Uttar Pradesh
c. Gujarat
d. Madhya Pradesh
Correct answer: Uttar Pradesh

Q9. In May 2019, the Government of India approved a new scheme which assures minimum monthly pension to all shopkeepers, retail traders and self employed persons after attaining the age of 60 years. How much is the pension amount?

a. 10,000
b. 3,000
c. 7,000
d. 5,000
Correct answer: 3,000

Q10. Which of the following states separates Nepal from Bhutan?

a. Bihar
b. Assam
c. Odisha
d. Sikkim
Correct answer: Sikkim

Q11. Which of the following are the highest-frequency electro magnetic waves?

a. Ultraviolet Rays
b. Microwaves
c. Radio Waves
d. Gamma Rays
Correct answer: Gamma Rays

Q12. Who is the director of the film 'PM Narendra Modi'?

a. Tigmanshu Dhulia
b. Rakeysh Omprakash Mehra
c. Omung Kumar
d. Hansal Mehta
Correct answer: Omung Kumar

Q13. Who among the following is the 2019 winner of the $100,000 Nine Dots Prize?

a. Shashi Tharoor
b. Annie Zaidi
c. Chetan Bhagat
d. Arundhati Roy
Correct answer: Annie Zaidi

Q14. Who was the captain of the Indian women's Kabaddi team that won silver at the 2018 Asian Games?

a. Shalini Pathak
b. Ritu Negi
c. Manpreet Kaur
d. Payel Chowdhury

Correct answer: Payel Chowdhury

Q15. Rani-ki-Vav (the Queen’s Stepwell), which is in the UNESCO World Heritage List, is located in:

a. Uttar Pradesh
b. Rajasthan
c. Gujarat
d. Madhya Pradesh
Correct answer: Gujarat

Q16. A region of computer memory where frequently accessed data can be stored for rapid access is called:

a. Cookie
b. Plug-in
c. Token
d. Cache
Correct answer: Cache

Q17. What is the full form of GSTIN in relation to GST?

a. Goods and Services Tax Identification Number
b. Goods and Services Taxation Income Number
c. Goods and Services Tax Information Number
d. Goods and Services Tax Identification Note
Correct answer: Goods and Services Tax Identification Number

Q18. The Bhupen Hazarika Setu, also called Dhola–Sadiya Bridge which connects Assam and _________.

a. Sikkim
b. Arunachal Pradesh
c. West Bengal
d. Meghalaya
Correct answer: Arunachal Pradesh

Q19. Paan Singh Tomar, who was a seven-time national champion, was associated with which of the following sports?

a. Shotput
b. Swimming
c. Steeplechase
d. Hockey
Correct answer: Steeplechase

Q20. During the passage of the Royal Titles Act 1876, the office of the British Prime Minister was occupied by:

a. Arthur Balfour
b. William Ewart Gladstone
c. John Russell
d. Benjamin Disraeli
Correct answer: Benjamin Disraeli

Q21. The joint process of vapourisation and condensation is called:

a. Chromatography
b. Crystallisation
c. Distillation
d. Sublimation
Correct answer: Distillation

Q22. In which year was Google incorporated as a private company?

a. 2000
b. 1998
c. 2002
d. 2005
Correct answer: 1998

Q23. Which of the following states shares the longest boundary with China?

a. Himachal Pradesh
b. Sikkim
c. Arunachal Pradesh
d. Uttarakhand
Correct answer: Arunachal Pradesh

Q24. Who among the following won a silver medal in the equestrian event at the 2018 Asian Games?

a. Rakesh Kumar
b. Ashish Malik
c. Fouaad Mirza
d. Jitender Singh
Correct answer: Fouaad Mirza

Q25. Which of the following terms refers to the running down or payment of a loan in instalments?

a. Credit creation
b. Amortisation
c. Backwardation
d. Discounted cashflow
Correct answer: Amortisation

SSC CHSL Tags:SSC CHSL Exam Date, CHSL admit card, CHSL Syllabus, CHSL Exam Date, CHSL Exam Date 2019, CHSL Last Date, SSC CHSL Exam Pattern, SSC CHSL Exam, CHSL 2019 Notification, CHSL Result 2019, CHSL Notification, CHSL Exam, CHSL Recruitment 2019, CHSL Vacancies 2019, CHSL Notification 2019, CHSL Age limit, CHSL Tier 2, CHSL Form 2019, CHSL 2019, CHSL Jobs, CHSL Books, CHSL Online Test, CHSL Vacancy, CHSL Selection Process, What is CHSL Exam, CHSL Qualification, CHSL Tier 2 Paper, CHSL Notification pdf, How to apply CHSL 2019, Syllabus for CHSL, what is CHSL Job, CHSL Online Test in Hindi, CHSL Best Book, CHSL 10+2 Syllabus, CHSL Important Dates, CHSL Syllabus 2020, CHSL Job Location, CHSL Vacancy Details, CHSL Upcoming Vacancy 2020, CHSL Application form 2020,




Top Post Ad

Below Post Ad