Type Here to Get Search Results !

SSC CHSL 2018 SOLVED QUESTION PAPER HELD 3 JUL 2019 EVENING

SSC CHSL Question Papers-CHSL-CHSL Paper-CHSL 2018

SSC CHSL Exam Previous Papers Free Download


SSC CHSL Previous Year ques Paper-SSC CHSL Previous Question Papers

 SSC CHSL Previous Year Question Papers Tier I- 2018

SSC CHSL Exam Model Question Papers with Answers

SSC CHSL Previous Year Question Papers with Answers

Aspirants can down load here SSC CHSL Previous Year Question Papers pdf from link mentioned below for their reference. We also provide SSC CHSL Previous Year Question Papers in Hindi, SSC CHSL Previous Year Question Papers Book or SSC CHSL Question Paper Book in the form of e book for aspirants benefit. SSC CHSL Previous Year Question Papers with Solution are available here for your reference and getting knowledge of previous papers for practice to get success in forthcoming examinations,

Staff Selection Commission
SSC: Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination Papers

SSC Combined Higher Secondary Level (10+2) (CHSL Tier-1)

SSC CHSL (Tier - 1) Online Exam Paper - 2018 "held on 3 July 2019"

English Comprehension+ Reasoning+ Quantitative Aptitude+ General Awareness


संयुक्त उच्चतर माध्यमिक स्तर के पिछले प्रश्न पत्र यहाँ से प्राप्त करें।

SSC CHSL 2018 Question Paper
SSC CHSL 2018 Question Paper

Evening-Shift (English Language)


Q1. Select the most appropriate synonym of the given word.
THWART

Options:

1. support
2. face
3. impede
4. aid
Correct Answer:  impede

Q2. Select the wrongly spelt word.

Options:
1. negative
2. neglect
3. nerve
4. nerveous
Correct Answer: nerveous

Q3. Select the most appropriate antonym of the given word.
INSTANT

Options:
1. immediate
2. current
3. quick
4. delayed
Correct Answer: delayed

Q4. Select the word which means the same as the group of words given.
An instrument used for measuring atmospheric pressure

Options:
1. thermometer
2. voltmeter
3. altimeter
4. barometer
Correct Answer: barometer

Q5. Select the most appropriate synonym of the given word.
HANDY

Options:
1. convenient
2. clumsy
3. useless
4. hard
Correct Answer: convenient

Q6. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
I expect to return from Singapore during about a week's time.

Options:
1. during about
2. a week's time
3. from Singapore
4. I expect to return
Correct Answer: during about

Q7. Select the correct indirect form of the given sentence. 
Father said to me, "Are you going to keep me waiting all night?'

Options:
1. Father told me that you are going to keep him waiting all night.
2. Father asked me if I was going to keep him waiting all night.
3. Father asked me if you were going to keep him waiting all night.
4. Father asked me are you going to keep me waiting all night.
Correct Answer: Father asked me if I was going to keep him waiting all night.

Q8. Select the most appropriate word to fill in the blank. 
The prisoner held up his fist in a defiant ______ as he was led out of the courtroom.

Options:
1. gesture
2. salute
3. token
4. wave
Correct Answer: gesture

Q9. Select the most appropriate word to fill in the blank. 
In view of his transfer to a far off place, he had to ______ his promotion.

Options:
1. resign
2. forgo
3. assert
4. claim
Correct Answer: forgo

Q10. Select the word which means the same as the group of words given.
The study of human history and prehistory through the excavation of sites

Options:
1. archaeology
2. psephology
3. anthropology
4. geology
Correct Answer: archaeology

Q11. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
The civic bodies in the capital have formed teams to crack down on coaching centres found violated a law. 

Options:
1. found to violated a law
2. found violating the law
3. No improvement
4. finding to violate the law
Correct Answer: found violating the law

Q12. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order. 

A. The subjects taught in the Gurukul varied from Sanskrit to Mathematics.
B. Indian education has its roots in the ancient ages.
C. However this system changed when the British came to India.
D. In those days the Gurukul system was followed.
Options:
1. BDAC
2. BCAD
3. DCAB
4. CBAD
Correct Answer:  BDAC

Q13. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
Mrs. Sangeeta Malik is one of the favourite teacher of most children in our school.

Options:
1. Mrs. Sangeeta Malik is
2. of most children
3. one of the favourite teacher
4. in our school
Correct Answer: one of the favourite teacher

Q14. Select the correct passive form of the given sentence. 
The new gardener looks after the plants well.

Options:
1. The new gardener is looked after well by the plants.
2. The plants are looked after well by the new gardener.
3. The plants looked after well by the new gardener.
4. The plants were looked after well by the new gardener.
Correct Answer: The plants are looked after well by the new gardener.

Q15. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
The Urban Art Commission has suggested that the landscape be developing by adding water fountains around the sculpture.

Options:
1. be developed with
2. be developed by
3. to be developed by
4. No improvement
Correct Answer: be developed by

Q16. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order. 

A. At this speed the rocket soon attained the height of 190 miles above the earth.
B. At 9 am the great rocket lifted in the air with a mighty roar.
C. It rose smoothly at first, then quickened to a speed of 17,500 miles an hour.
D. Gagarin now pulled himself towards the window to look down. 
Options:
1. ADBC
2. CBAD
3. BCAD
4. BADC
Correct Answer: BCAD

Q17. Select the most appropriate antonym of the given word.
RESERVED

Options:
1. modest
2. placid
3. quiet
4. communicative
Correct Answer: communicative

Q18. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Going over one's head

Options:
1. unable to function as one used to
2. something one didn't expect
3. unable to take a decision
4. beyond one's capacity to understand
Correct Answer: beyond one's capacity to understand

Q19. Select the most appropriate meaning of the given idiom. 
Mad as a hatter

Options:
1. superstitious
2. eccentric
3. old fashioned
4. very upset
Correct Answer: eccentric

Comprehension:
In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank. 

Every morning, nine-year old Khushi becomes guardian to her five-year old sister Ankita as (1) ______ hold hands and cross the railway tracks to (2) ______ the school. The sisters leave home (3) ______ 7 am with school bags larger (4) ______ their torsos. The 2 km route they walk on foot to reach school (5) ______ includes walking past a railway crossing and through the lanes of an industrial area used by mini trucks and carrier vehicles.

Q20. Select the most appropriate option for blank No. 1.

Options:
1. they
2. we
3. them
4. she
Correct Answer: they

Q21. Select the most appropriate option for blank No. 2.

Options:
1. go
2. come
3. reach
4. arrive
Correct Answer: reach

Q22. Select the most appropriate option for blank No. 3.

Options:
1. on
2. at
3. from
4. in
Correct Answer: at

Q23. Select the most appropriate option for blank No. 4.

Options:
1. to
2. from
3. than
4. with
Correct Answer: than

Q24. Select the most appropriate option for blank No. 5.

Options:
1. evenly
2. daily
3. hardly
4. widely
Correct Answer: daily

Q25. Select the wrongly spelt word.

Options:
1. require
2. reproduce
3. resembel
4. reverse
Correct Answer: resembel

Evening-Shift (Reasoning)

Q1. Two statements are given, followed by three conclusions numbered I, II and III. Assuming the statements to be true, even if they seem to be at variance with commonly known facts, decide which of the conclusions logically follow (s) from the statements.

Statements:All breads are cakes.
All eggs are cakes.

Conclusions:I. Some cakes are breads.
II. Some breads are eggs.
III. No bread is an egg.
Options:
1. Only conclusions I and III follow.
2. Conclusion I and either conclusion II or III follow.
3. All the conclusions follow.
4. Only conclusions I and II follow.
Correct Answer: Conclusion I and either conclusion II or III follow.

Q2. Select the option that depicts how the given transparent sheet of paper would appear if it is folded at the dotted line.

Q3. Select the letter cluster that will come next in the following series.
DOP, FPN, HQL, JRJ, ?

Options:
1. LSI
2. KTI
3. KSH
4. LSH
Correct Answer: LSH

Q4. Which two signs should be interchanged to make the given equation correct?
20 + 5 × 3 ÷ 3 – 1 = 14

Options:
1. ÷ and +
2. × and +
3. ÷ and ×
4. × and –
Correct Answer: ÷ and +

Q5. Select the figure that will come next in the following figure series.

Q6. ‘A + B’ means ‘A is the brother of B’.
‘A – B’ means ‘A is the husband of B’.
‘A × B’ means ‘A is the mother of B’.
‘A ÷ B’ means ‘A is the sister of B’.
If P + R ÷ T – K × O × C, then how is P related to O?

Options:
1. Paternal Grandfather
2. Brother
3. Father
4. Paternal Uncle
Correct Answer: Paternal Uncle

Q7. How many triangles are present in the following figure?

Options:
1. 29
2. 27
3. 31 
4. 30
Correct Answer: 29

Q8. There are fourteen teams playing in a tournament. If every team plays one match with every other team, how many matches will be played in the tournament?

Options:
1. 101
2. 91
3. 78
4. 66
Correct Answer: 91

Q9. Arrange the following in a logical and meaningful order.

1. World Cup semi-final matches
2. World Cup finals match
3. Organising the World Cup
4. Finalising the participating teams
5. Winner of the World Cup
Options:
1. 5, 2, 3, 1, 4
2. 4, 3, 1, 2, 5
3. 4, 1, 3, 2, 5
4. 4, 1, 2, 3, 5
Correct Answer: 4, 3, 1, 2, 5

Q10. Select the correct mirror image of the given combination when the mirror is placed to the right?
U K R D 4 e d m 8

Options:

Q11. Select the option in which the given figure is embedded.

Q12. If MAGENTA is coded as 1317514201, then how will VISCOUS be coded as?

Options:
1. 228193142118
2. 239203152219
3. 229193152119
4. 218193162018
Correct Answer: 229193152119

Q13. Three of the following four letter-clusters are alike in a certain way and one is different. Pick the odd one out.
Options:
1. BCEH
2. KLNQ
3. LMPS
4. TUWZ
Correct Answer: LMPS

Q14. The total age of a mother and her son is 60 years. The difference between their ages is 30 years. Find out the age of the mother.

Options:
1. 40 years
2. 45 years
3. 35 years
4. 50 years
Correct Answer: 45 years

Q15. Select the combination of letters that when sequentially placed in the gaps of the given letter series will complete the series.
H _ _ E P C K _ _ C D E P _ K F H C _ E P C _ F

Options:
1. CCFHKDK
2. CDHHDCK
3. DCFHFDD
4. CDFHCDK
Correct Answer: CDFHCDK

Q16. Select the Venn Diagram that best illustrate the relationship between the following classes.
Women, Sisters, Mother

Q17. Two Different positions of the same dice are shown. How many dots will be on the top if four are shown at the bottom?

Options:
1. 5
2. 1
3. 3
4. 2
Correct Answer: 3

Q18. Select the word-pair in which the two words are related in the same way as are the two words in the following word-pair.
Fan : Electricity

Options:
1. Vehicles : Diesel
2. Petrol : Fuel
3. Cooler : Water
4. Bike : Kick
Correct Answer: Vehicles : Diesel

Q19. Select the option that is related to the third letter-cluster in the same way as the second letter-cluster is related to the first letter-cluster.
CQHL : FTEI :: OPAR : ?

Options:
1. YTXO
2. RTYO
3. RSXP
4. RSXO
Correct Answer: RSXO

Q20. ‘Glaucoma’ is related to ‘Eyes’ in the same way as ‘Arthritis’ is related to ‘_________’.

Options:
1. Ears
2. Liver
3. Joints
4. Arteries
Correct Answer: Joints

Q21. Three of the following four words are alike in a certain way and one is different. Pick the odd word out.

Options:
1. Larva
2. Bark
3. Croak
4. Bleat
Correct Answer: Larva

Q22. In a code language, ELECTION is written as DKDBSHNM. How will EXAMPLE be written in the same language?

Options:
1. FWZLOKD
2. DYZLOKD
3. DWZLOKD
4. DWZLOKF
Correct Answer: DWZLOKD

Q23. Three of the following four numbers are alike in a certain way and one is different. Pick the number that is different from the rest.

Options:
1. 183
2. 179
3. 173
4. 181
Correct Answer: 183


Download all SSC CHSL 2018 Solved Question Papers Free

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held On 3 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 3 Jul 2019 Evening

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 2 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Question Paper Held 2 Jul 2019 A/N

SSC Steno/MTS/CHSL & DEO Previous Question Papers

SSC CHSL Exam held on 20 October 2013 Morning Shift
SSC CHSL Tier 1 Free Practice Set 15 PDF in Hindi (2016)

Q24. Select the number-pair in which the two numbers are related in the same way as are the two numbers of the following number-pair.
7 : 729

Options:
1. 5 : 125
2. 6 : 343
3. 4 : 64
4. 8 : 1000
Correct Answer: 8 : 1000

Q25. In a code language, ELASTIC is written as DOHVFLW. How will SMARTER be written as in that language?

Options:
1. DPVTUGW
2. DOTUUHX
3. DPVUUHW
4. EQVUUHW
Correct Answer: DPVUUHW

Evening-Shift (Quantitative Aptitude)

Q1. If 9a2 + 16b2 + c+ 25 = 25
(a + b), then the value of (3a + 4b + 5c) is:

Options:
1. 10
2. 7
3. 6
4. 9
Correct Answer: 7

Q2. If x + y + z = 19, x2 + y2 + z2 = 133, then the value of x3 + y3 + z3 - 3xyz is:

Options:
1. 380
2. 352
3. 361
4. 342
Correct Answer: 361

Q3. If tan x = cot(60° + 6x), then what is the value of x?

Options:
1. 15°/2
2.  10°
3. 12°
4. 30°/7
Correct Answer: 30°/7

Q4. An article is sold for Rs. 360 after allowing discount of 20% on its marked price. Had the discount not been allowed, the profit would have been 50%. The cost price of the article is:

Options:
1. Rs. 320
2. Rs. 350
3. Rs. 360
4. Rs. 300
Correct Answer: Rs. 300

Q5. The given Bar Graph presents Income and Expenditure of a company for the five years, 2014-2018.

The average Income of the company in five years is what percentage more than its Expenditure in 2015?
Options:
1. 22.4
2. 24.2
3. 24.6
4. 20.8
Correct Answer: 22.8

Q6. The value of
4tan230° + 1/4 sin290° + 1/8 cot230° cose245°/sin60°cos30° - cos60°sin30° is:

Options:
1. 4
2. 5/2
3. 7/4
4. 7/2
Correct Answer: 7/2

Q7. The compound interest on a certain sum for 3 years at 15% p.a., interest compound yearly, is Rs. 4167. What is the simple interest on the same sum in 24/5 years at the same rate?

Options:
1. 6000
2. 4800
3. 5760
4. 6144
Correct Answer: 5760

Q8. The given Bar Graph presents Income and Expenditure of a company for the five years, 2014-2018.

The total Income of the company in 2015, 2017 and 2018 is approximately what percent less than the total Expenditure in the five years?
Options:
1. 22
2. 26
3. 24
4. 21
Correct Answer: 26

Q9. The price of an article increases by 20% every year. If the difference between the prices at the end of third and fourth years is Rs. 259.20, then 40% of the price at the end of second year is:

Options:
1. 484
2. 472
3. 384
4. 432
Correct Answer: 432

Q10. In a class of 80 students, the ratio of the urban to the rural is 5 : 3, In a test, the average score of the rural students is 40% more than that of the urban students. If the average score of all the students is 69, then what is the average score of the rural students?

Options:
1. 76
2. 92
3. 84
4. 80
Correct Answer: 84

Q11. Let ▲ ABC ~ ▲QPR and ar(▲ABC)/ar(▲PQR) = 9/4. If AB = 12cm, BC = 6cm and AC = 9cm, then QR is equal to:

Options:
1. 6 cm
2. 12 cm
3. 15 cm
4. 9 cm
Correct Answer: 6 cm

Q12. In ▲ABC, AD is the bisector of ∠BAC, meeting BC at D. If Ac = 21 cm and the length of BD is 2 cm less than DC, then the length of side AB is:

Options:
1. 15 cm
2. 14 cm
3. 10 cm
4. 18 cm
Correct Answer: 15 cm

Q13. 18 men can complete a work in 9 days. after they have worked for 5 days, 6 more men join them. How many days will they take to complete the remaining work?

Options:
1. 3
2. 9/2
3. 5/2
4. 2
Correct Answer: 3

Q14.  If a 10 digit number 46789x531y is divisible by 72, then the value of (2x + 5y), for the largest value of x is:

Options:
1. 24
2. 17
3. 28
4. 14
Correct Answer: 28

Q15. The length of a rectangular park is 20m more than its breadth. If the cost of fencing the part at Rs. 53 per metre is Rs. 21200, then what is the area of the park?

Options:
1. 8925
2. 9900
3. 9901
4. 8990
Correct Answer: 9900

Q16. If (1/1+cosecΘ -1/1-cosecΘ)cosΘ = 2, 0° < Θ < 90°, then the value of sin2Θ + cot2Θ + sec2Θ is :

Options:
1. 2
2. 5/2
3. 1
4. 7/2
Correct Answer: 7/2

Q17. In a ▲ABC, D and E are two points on sides AB and BC, respectively such that AD : DB = 2 : 3 and DE parallel AC. If the area of ▲ADE is equal to 18 cm2, then what is the area of ▲ABC?

Options:
1. 75
2. 45
3. 40.5
4. 54
Correct Answer: 75

Q18. A man get a discount of 30% and then 20% on his food bill Rs. 1250. How much amount does he has to pay?

Options:
1. 800
2. 700
3. 650
4. 400
Correct Answer:700

Q19. In a circle with centre O, diameter AB and a Chord CD intersect each other at E, AC and AD are joined. If ∠BOC = 48°  and ∠AOD = 100°, then what is the measure of ∠CEB?

Options:
1. 78°
2. 76°
3. 74°
4. 82°
Correct Answer: 74°

Q20. What is the simplified value of
5 ÷ 10 of 10 x 4 + 4 ÷ 4 of 4 x 10 - (10 - 4) ÷ 16 x 4 =?

Options:
1. 58.2
2. 1.2
3. 25
4.  21
Correct Answer: 1.2

Q21. The given Bar Graph presents Income and Expenditure of a company for the five years, 2014-2018.

What is the ratio of total Expenditure to total Income of the company in 2014, 2016 and 2017?
Options:
1. 6 : 5
2. 13 : 18
3. 15 : 16
4. 5 : 6
Correct Answer: 5 : 6

Q22. The given Bar Graph presents Income and Expenditure of a company for the five years, 2014-2018.


In which Year is the Expenditure more than 40% as compared to the Expenditure in the previous year?
Options:
1. 2017
2. 2015
3. 2018
4. 2016
Correct Answer: 2015

Q23. Two trains of equal length travelling in opposite direction at 72 km/h & 108 km/h cross each other in 10 sec.  In how much time does the first train cross a platform of length 350 m ?

Options:
1. 30
2. 26
3. 25
4. 24
Correct Answer: 30

Q24. If 8(x+y)3 - (x-y)= (x+3y)(Ax2 + Bxy + Cy2), then find the value of (A - B - C) is:

Options:
1. 10
2. 14
3. -2
4. -6
Correct Answer: -2

Q25. An article is sold for Rs. x. If it is sold at 100/3% of this price, there is a loss of 20%. What is the percentage profit when it is sold for Rs. x?

Options:
1. 125
2. 140
3. 130
4. 120
Correct Answer: 140

Evening-Shift (General Awareness)

Q1. India lifted South Asian Football Federation SAFF Women's Championship for how many times in a row in March 2019?

Options:
1. 3rd
2. 4th
3. 6th
4. 5th
Correct Answer: 5th

Q2. Who was recently elected as the President of Indonesia for the second term?

Options:
1. Susilo Bambang Yudhoyono
2. Joko Widodo
3. Megawati Sukarnoputri
4. Abdurrahman Wahid
Correct Answer: Joko Widodo

Q3. In the famous Rohilla War in the year 1774, the Rohillas were defeated by the Nawab of Awadh named:

Options:
1. Asif Jah Mirza
2. Shuja-ud-Daula
3. Asaf-ud-Daula
4. Yamin-ud-Daula
Correct Answer: Shuja-ud-Daula

Q4. As per the Constitution of India, Panchayats at the intermediate level may NOT be constituted in a State having a population not exceeding:

Options:
1. Ten lakhs
2. Forty lakhs
3. Thirty lakhs
4. Twenty lakhs
Correct Answer: Twenty lakhs

Q5. Which day has been proclaimed as The International Day for Biological Diversity (IDB) to increase understanding and awareness of biodiversity issues by The United Nations?

Options:
1. 10 November
2. 18 Oct
3. 22 May
4. 24 Apr
Correct Answer: 22 May

Q6. Which force helps swimmers float in water?

Options:
1. Frictional force
2. Magnetic force
3. Muscular force
4. Buoyant force
Correct Answer: Buoyant force

Q7. Deficiency of which of the following nutrients is the most common cause of goiters?

Options:
1. Iodine
2. Calcium
3. Vitamin C
4. Iron
Correct Answer: Iodine

Q8. To which state does the traditional folk dance 'Gotipua' belong?

Options:
1. Chhattisgarh
2. Odisha
3. Bihar
4. West Bengal
Correct Answer: Odisha

Q9. Which is the new state bird of Andhra Pradesh declared by the State Government in June 2018?

Options:
1. Great Hornbill
2. Sarus Crane
3. Rose-ringed Parrot
4. Black Crested Bulbul
Correct Answer: Rose-ringed Parrot

Q10. Which of the following is the highest award (in the order of precedence) for military services in India?

Options:
1. Kirti Chakra
2. Ashok Chakra
3. Param Vir Chakra
4. Veer Chakra
Correct Answer: Param Vir Chakra

Q11. Which one of the following is a monetary principle stating that "bad money drives out good"?

Options:
1. The multiplier effect
2. Marshall's scissors analysis
3. Pareto efficiency
4. Gresham's law
Correct Answer: Gresham's law

Q12. Which country won the '2019 Sultan Azlan Shah Cup Hockey' title?

Options:
1. Australia
2. Malaysia
3. India
4. South Korea
Correct Answer: South Korea

Q13. As of May 2019, which player has scored the most international runs in the world in all the three formats (Test Match, ODI Match and T-20 Match) of cricket combined?

Options:
1. Ricky Ponting
2. Sachin Tendulkar
3. Don Bradman
4. Virat Kohli
Correct Answer: Sachin Tendulkar

Q14. Second generation computers can be characterised largely by their use of ________.

Options:
1. Transistors
2. Vacuum tubes
3. Integrated circuits
4. Microprocessors
Correct Answer: Transistors

Q15. Kolleru Lake which is one of the largest freshwater lakes in India is located in which state?

Options:
1. Andhra Pradesh
2. Rajasthan
3. Manipur
4. Jammu & Kashmir
Correct Answer: Andhra Pradesh

Q16. What is the rank of India on Human Development Index 2018?

Options:
1. 181
2. 130
3. 21
4. 210
Correct Answer: 130

Q17. Which of the following places is famous for Chikankari embroidery?

Options:
1. Hyderabad
2. Chennai
3. Indore
4. Lucknow
Correct Answer: Lucknow

Q18. Who among the following invented the computer language, COBOL?

Options:
1. Brendan Eich
2. John McCarthy
3. Grace Murray Hopper
4. Guido van Rossum
Correct Answer: Grace Murray Hopper

Q19. _______ is a metamorphic rock form characterised by banding caused by segregation of different types of rock, typically light and dark silicates.

Options:
1. Marble
2. Gneiss
3. Quartzite
4. Slate
Correct Answer: Gneiss

Q20. The power to enquire into and decide all doubts and disputes arising out of election of the President is vested in:

Options:
1. The Chairman of Rajya Sabha
2. The Supreme Court
3. The Election Commission
4. The Prime Minister of India
Correct Answer: The Supreme Court

Q21. On which river is Polavaram irrigation project being built?

Options:
1. Godavari
2. Son
3. Tungabhadra
4. Kaveri
Correct Answer: Godavari

Q22. Who among the following was awarded the third Sayaji Ratna Award in November 2018 which has been established in the memory of erstwhile Baroda ruler Sayajirao Gaekwad III?

Options:
1. Amitabh Bachchan
2. Shiv Nadar
3. Azim Premji
4. Mohanlal
Correct Answer: Amitabh Bachchan

Q23. Oman author Joka Alharthi won the '2019 Man Booker International Prize' for which of the following novels?

Options:
1. The Years
2. Celestial Bodies
3. The Pine Islands
4. Milkman
Correct Answer: Celestial Bodies

Q24. According to Census 2011, which state has the highest density of population?

Options:
1. Bihar
2. Uttar Pradesh
3. Maharashtra
4. West Bengal
Correct Answer: Bihar

Q25. Which emperor’s army did Maharana Pratap fight in the Battle of Haldighati?

Options:
1. Akbar
2. Mahmud Shah
3. Humayun
4. Ibrahim Lodi
Correct Answer: Akbar

SSC CHSL Tags:SSC CHSL Exam Date, CHSL admit card, CHSL Syllabus, CHSL Exam Date, CHSL Exam Date 2019, CHSL Last Date, SSC CHSL Exam Pattern, SSC CHSL Exam, CHSL 2019 Notification, CHSL Result 2019, CHSL Notification, CHSL Exam, CHSL Recruitment 2019, CHSL Vacancies 2019, CHSL Notification 2019, CHSL Age limit, CHSL Tier 2, CHSL Form 2019, CHSL 2019, CHSL Jobs, CHSL Books, CHSL Online Test, CHSL Vacancy, CHSL Selection Process, What is CHSL Exam, CHSL Qualification, CHSL Tier 2 Paper, CHSL Notification pdf, How to apply CHSL 2019, Syllabus for CHSL, what is CHSL Job, CHSL Online Test in Hindi, CHSL Best Book, CHSL 10+2 Syllabus, CHSL Important Dates, CHSL Syllabus 2020, CHSL Job Location, CHSL Vacancy Details, CHSL Upcoming Vacancy 2020, CHSL Application form 2020,




Top Post Ad

Below Post Ad