Type Here to Get Search Results !

SSC CHSL 2018 SOLVED QUESTION PAPER HELD ON 3 JUL 2019 MORNING

SSC CHSL Question Papers-CHSL-CHSL Paper-CHSL 2018

SSC CHSL Exam Previous Papers Free Download


SSC CHSL Previous Year ques Paper-SSC CHSL Previous Question Papers

 SSC CHSL Previous Year Question Papers Tier I- 2018

SSC CHSL Exam Model Question Papers with Answers

SSC CHSL Previous Year Question Papers with Answers

Aspirants can down load here SSC CHSL Previous Year Question Papers pdf from link mentioned below for their reference. We also provide SSC CHSL Previous Year Question Papers in Hindi, SSC CHSL Previous Year Question Papers Book or SSC CHSL Question Paper Book in the form of e book for aspirants benefit. SSC CHSL Previous Year Question Papers with Solution are available here for your reference and getting knowledge of previous papers for practice to get success in forthcoming examinations,

Staff Selection Commission
SSC: Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination Papers

SSC Combined Higher Secondary Level (10+2) (CHSL Tier-1)

SSC CHSL (Tier - 1) Online Exam Paper - 2018 "held on 3 July 2019"

English Comprehension+ Reasoning+ Quantitative Aptitude+ General Awareness


संयुक्त उच्चतर माध्यमिक स्तर के पिछले प्रश्न पत्र यहाँ से प्राप्त करें।

SSC CHSL 2018 Question Paper
SSC CHSL 2018 Question Paper

Morning Shift (English Language)


Q1. Select the most appropriate synonym of the given word.
FORTIFY

Options:
1. secure
2. neglect
3. loosen
4. harm
Correct Answer: secure

Q2. Select the most appropriate antonym of the given word.
OPAQUE

Options:
1. dull
2. frosty
3. hazy
4. clear
Correct Answer: clear

Q3. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
The launch of the small electric car will depend to the willingness of buyers to pay more for it.

Options:
1. of buyers to pay more for it
2. small electric car will
3. The launch of the
4. depend to the willingness
Correct Answer: depend to the willingness

Q4. Select the wrongly spelt word.

Options:
1. board
2. bliss
3. better
4. behaive
Correct Answer:  behaive

Q5. Select the correct passive form of the given sentence.
The merchant took out the dead parrot from the cage.

Options:
1. The dead parrot is taken out from the cage by the merchant.
2. The dead parrot was taken out from the cage by the merchant.
3. The dead parrot was taking out from the cage by the merchant.
4. The dead parrot took out from the cage by the merchant.
Correct Answer: The dead parrot was taken out from the cage by the merchant.

Q6. Select the most appropriate synonym of the given word.
ENTHRALL

Options:
1. repel
2. disgust
3. mesmerize
4. free
Correct Answer: mesmerize

Q7. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
Four corners of the earth

Options:
1. from the very beginning
2. from all parts of the world
3. from beginning to end
4. from morning till night
Correct Answer: from all parts of the world

Q8. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
She has been writing this novel for a year but she did not finish it yet.

Options:
1. has not finished it
2. had not finished it
3. No improvement
4. has not finish it
Correct Answer: has not finished it

Q9. Select the most appropriate word to fill in the blank.
Adali Khal is such a ______ village in Garhwal that hardly any tourist can reach there.

Options:
1. dreaming
2. remote
3. lost
4. lonesome
Correct Answer: remote

Q10. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
The crux of the matter

Options:
1. the lesser issue
2. the interesting thing
3. the unknown point
4. the critical point
Correct Answer: the critical point

Q11. Select the wrongly spelt word.

Options:
1. inequality
2. influence
3. independence
4. inefficent
Correct Answer: inefficent

Q12. Select the word which meOptions: the same as the group of words given
a rabbit's dwelling.

Options:
1. lair
2. burrow
3. sty
4. den
Correct Answer: burrow

Q13. Select the word which me Options: the same as the group of words given.
A sound that cannot be heard

Options:
1. inevitable
2. incomprehensible
3. inaudible
4. illegible
Correct Answer: inaudible

Q14. Select the most appropriate antonym of the given word.
DENOUNCE

Options:
1. vilify
2. applaud
3. blame
4. criticise
Correct Answer: applaud

Q15. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
The promoters of Med Hospitals has agreed to sell their business to Pal Hospitals.

Options:
1. to Pal Hospitals
2. The promoters of
3. to sell their business
4. Med Hospitals has agreed
Correct Answer: Med Hospitals has agreed

Q16. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.

A. But after a while they all began to blur in our memories.
B. When we arrived in Bangkok, we took a tour of the city's famous Buddhist temples.
C. However there was one temple, the Temple of Golden Buddha, which left an indelible impression in our hearts and minds.
D. We visited numerous temples that day.

Options:
1. BACD
2. DCBA
3. ADBC
4. BDAC
Correct Answer: BDAC

Q17. Select the most appropriate word to fill in the blank.
She was ______ to have worked with some renowned scientists of the world.

Options:
1. fortunate
2. favourable
3. affluent
4. charmed
Correct Answer: fortunate

Q18. Select the correct indirect form of the given sentence.
Bhola said to his mother, "Why is this charcoal so black?"

Options:
1. Bhola asked his mother why that charcoal was so black.
2. Bhola told his mother why that charcoal was so black.
3. Bhola asked his mother why was that charcoal so black.
4. Bhola asked his mother why this charcoal is so black.
Correct Answer: Bhola asked his mother why that charcoal was so black.

Q19. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.

A. There was an old apple tree in the centre of a village.
B. The adults also sat in the shade and discussed important things.
C. They remembered that they too had played around the tree when they were young.
D. Children loved to play around the tree and pick delicious apples.
Options:
1. ADBC
2. CBAD
3. DCAB
4. ACBD
Correct Answer: ADBC

Q20. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
They dissuaded me of visiting the War Memorial but I really wanted to see it.

Options:
1. to visiting
2. of visit
3. from visiting
4. No improvement
Correct Answer: from visiting

Comprehension:
In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank.

China is the largest producer of pork, but it (1) ______ a big problem at the moment. There is an epidemic (2) ______ is killing its pigs. The virus was first (3) ______ in August last year, but one million pigs have died by now. It is a (4) ______ virus and when a pig catches it, it dies. China thinks that one third of (5) ______ pigs are going to die by the end of this year.

Q21. Select the most appropriate option for blank No. 1.

Options:
1. face
2. faced
3. was facing
4. is facing
Correct Answer: is facing

Q22. Select the most appropriate option for blank No. 2.

Options:
1. who
2. what
3. which
4. whom
Correct Answer: which

Q23. Select the most appropriate option for blank No. 3.

Options:
1. discovered
2. searched
3. learned
4. invented
Correct Answer: discovered

Q24. Select the most appropriate option for blank No. 4.

Options:
1. deadly
2. violent
3. bloody
4. cruel
Correct Answer: deadly

Q25. Select the most appropriate option for blank No. 5.

Options:
1. theirs
2. his
3. its
4. hers
Correct Answer: its

Morning Shift (Reasoning)

Q1. Three of the following four words are alike in a certain way and one is different. Pick the odd word out.

Options:
1. Driving
2. Parasailing
3. Surfing
4. Swimming
Correct Answer: Driving

Q2. Three statements are given, followed by three conclusions numbered I, II and III. Assuming the statements to be true, even if they seem to be at variance with commonly known facts, decide which of the conclusions logically follow (s) from the statements.

Statements:Some tractors are boats.
All cups are boats.
All jars are tractors.
Conclusions:I. Some tractors are cups.
II. No jar is boat.
III. Some cups are jars.
Options:
1. Only conclusions II and III follow.
2. None of the conclusions follows.
3. Only conclusions I and II follow.
4. Only conclusions I and III follow.
Correct Answer: None of the conclusions follows.

Q3. Select the word-pair in which the two words are related in the same way as are the two words in the following word-pair.
Year : June

Options:
1. Week : Thursday
2. April : Month
3. Week : Calendar
4. Year : Century
Correct Answer: Week : Thursday

Q4. Select the set in which the numbers are related in the same way as are the numbers of the following set.
(11, 13, 17)

Options:
1. (31, 37, 43)
2. (5, 7, 9)
3. (29, 31, 41)
4. (19, 23, 29)
Correct Answer: (19, 23, 29)

Q5. Select the set in which the numbers are related in the same way as are the numbers of the following set.
(11, 13, 288)

Options:
1. (3, 5, 31)
2. (13, 17, 415)
3. (7, 11, 162)
4. (19, 23, 828)
Correct Answer:  (7, 11, 162)

Q6. In a code language, LOGITECH is written as CFCEBAYD. How will INFORMATION be written as in that language?

Options:
1. EEBFIDWBEFE
2. EBEDIFBWFEE
3. EBEFDIWBEFE
4. EEBFIDBWFEE
Correct Answer: EEBFIDWBEFE

Q7. How many triangles are present in the following figure?

Options:
1. 24
2. 30
3. 26
4. 28
Correct Answer: 28

Q8. Painter' is related to 'Paintbrush' in the same way as 'Farmer' is related to '_______'.

Options:
1. Harvest
2. Plough
3. Colour
4. Crops
Correct Answer: Plough

Q9. Select the combination of letters that when sequentially placed in the gaps of the given letter series will complete the series.
a_b_aad_ca_dbc_adb_a

Options:
1. dbcaca
2. dcabac
3. dcbaac
4. dcabca
Correct Answer: dcbaac

Q10. Two different position of the same dice are shown. Which number will be at the top if 2 is at the bottom ?

Options:
1. 4
2. 1
3. 6
4. 3
Correct Answer: 6

Q11. Which number will replace the question mark (?) in the following series?
3, 14, 29, 38, 51, 58, 69, ?

Options:
1. 47
2. 37
3. 74
4. 73
Correct Answer: 74

Q12. Select the option that is related to the third number in the same way as the second number is related to the first number.
68 : 100 :: 45 : _____

Options:
1. 114
2. 141
3. 14
4. 41
Correct Answer: 41

Q13. Which two signs should be interchanged in the following equation to make it correct?
28 - 42 ÷ 2 + 276 × 23 = -44

Options:
1. × and ÷
2. + and -
3. + and ÷
4. × and +
Correct Answer: × and ÷

Q14. Select the figure that will come next to the following figure series.

Q15. Twenty teams take part in a football tournament. Each team has to play every other team. How many games would be played in the tournament?

Options:
1. 170
2. 190
3. 180
4. 195
Correct Answer: 190

Q16. Arrange the following words in the order as they would appear in English dictionary.

1. Denote
2. Destiny
3. Diagonal
4. Demand
5. Density
Options:
1. 4, 1, 2, 5, 3
2. 4, 3, 2, 1, 5
3. 4, 1, 5, 2, 3
4. 3, 5, 1, 4, 2
Correct Answer: 4, 1, 5, 2, 3

Q17. Select the correct mirror image of the given figure when the mirror is placed to the right of the figure.

Q18. Select the option that is related to the third letter-cluster in the same way as the second letter-cluster is related to the first letter-cluster.
MARK : FHMP :: LOAN : ______

Options:
1. EVVS
2. SVEV
3. EVSV
4. SVVE
Correct Answer:  EVVS

Download all SSC CHSL 2018 Solved Question Papers Free

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held On 3 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 3 Jul 2019 Evening

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 2 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Question Paper Held 2 Jul 2019 A/N

SSC Steno/MTS/CHSL & DEO Previous Question Papers

SSC CHSL Exam held on 20 October 2013 Morning Shift
SSC CHSL Tier 1 Free Practice Set 15 PDF in Hindi (2016)

Q19. Three of the following four letter-clusters are alike in a certain way and one is different. Pick the odd one out.

Options:
1. OKL
2. EZV
3. UPF
4. AVZ
Correct Answer: OKL

Q20. If FINGER is coded as 15232112239 and MARKET is coded as 14192916252, then how will MILTON be coded as?

Options:
1. 21223239525
2. 22122353295
3. 22213235295
4. 2222213355
Correct Answer: 22213235295

Q21. Select the Venn diagram that best illustrate the relationship between the following series
Lecturers, Singers, Men

Q22. There are two Married couples in a family. % has two children. A is wife of @, who is brother of #. F is daughter of %. U is sister of S, who is son of @. T is son of #, who is a male.
How is A is related to %?

Options:
1. Sister
2. Sister in law
3. Brother in law
4. Brother
Correct Answer: Sister in law

Q23. Three of the following four numbers are alike in a certain way and one is different. Pick the number that is different from the rest.

Options:
1. 2421
2. 5472
3. 7261
4. 4842
Correct Answer: 7261

Q24. Select the options in which the given figure is embedded.

Q25. A paper is folded and cut as shown in the following figures. How will it appears when unfolded?

Morning-Shift (Quantitative Aptitude)

Q1. A circle circumscribes a rectangle whose sides are in the ratio 4 : 3. If the perimeter of the rectangle is 56 cm, then what is the area of the circle ?

Options:
1. 90 π
2. 70 π
3. 96 π
4. 100 π
Correct Answer: 100 π

Q2. The given bar graph presents Different Type of Vehicles exported by a company in 2016 and 2017.

The export of which type of vehicles in 2017 is approximately 18.3% more than the export of same type of vehicles in 2016?
Options:
1. B
2. E
3. D
4. C
Correct Answer: C

Q3. In ▲ ABC, BD ⊥AC. E is a point on BC such that ∠BEA = x°. If ∠EAC = 38° and ∠EBD = 40°, then the value of x is:

Options:
1. 88°
2. 68°
3. 72°
4. 78°
Correct Answer: 88°

Q4. A sum of Rs. 10000 amounts of Rs. 11664 in 2 year at a certain rate percent per annum, when the interest is compounded yearly. What will be the simple interest on the same sum for 27/5 year at same rate?

Options:
1. 4320
2. 4160
3. 3840
4. 4040
Correct Answer: 4320

Q5. O is the centre of a circle to which PAX and PBY are tangents from a point P at points A and B. Q is a point on the circle, such that ∠QAX = 49° and ∠QBY = 62°. What is the measure of ∠AQB ?

Options:
1. 59°
2. 67°
3. 69°
4. 71°
Correct Answer: 69°

Q6. Pipes A and B can fill a tank in 8 hrs and 12 hrs, whereas pipe C can empty the tank in 6 hrs. A and B are opened for 3 hrs and then closed and C is opened intantly. C will empty the tank in:

Options:
1. 9/2 hrs
2. 15/4 hrs
3. 9/4 hrs
4. 7/2 hrs
Correct Answer: 15/4 hrs

Q7. Eight year ago, the ratio of ages of A and B was 9 : 10. The ratio of their ages 4 years from now will be 12 : 13. What is the age of C, if his ages is 6 year more than that of A?

Options:
1. 56
2. 50
3. 48
4. 42
Correct Answer: 50

Q8. If ( sinΘ -cosecΘ)(cosΘ - secΘ)/tan2Θ - sin2Θ = r3, then r =

Options:
1. cosec Θ sec Θ
2. tan Θ
3. cot Θ
4. sin Θ cos Θ
Correct Answer:  cot Θ

Q9. A vendor bought 40 dozen of fruits for Rs. 2400. Out of these, 30 fruits were rotten and thrown away. At what rate per dozen should he sell the remaining fruits to make a profit of 25% ? 

Options:
1. 84
2. 80
3. 90
4. 72
Correct Answer: 80

Q10. If x + y + z = 2, xy + yz + zx = -11, then the value of x3 + y3 + z3 - 3xyz is:

Options:
1. 152
2. 74
3. 70
4. 72
Correct Answer: 74

Q11. The given bar graph presents Different Type of Vehicles exported by a company in 2016 and 2017.

What is the ratio of the total number of Vehicles of Type D and E exported by the company in 2016 to that of vehicles of type C and E exported in 2017 ?
Options:
1. 4 : 5
2. 23 : 20
3. 13 : 23
4. 4 : 5
Correct Answer: 20 : 23

Q12. If 24√3x3 + 5√5y= (2√3x + √5y) x (Ax2 + Bxy + Cy2), then what is the value of (A2 - B2 + C2) ?

Options:
1. 110
2. 103
3. 109
4. 108
Correct Answer: 109

Q13. A 360 m long train running at a uniform speed, crosses a platform in 55 sec and a man standing on the platform in 24 sec. What is the length of the platform?

Options:
1. 445
2. 410
3. 465
4. 480
Correct Answer: 465

Q14. An article is marked at a price which is 1.2 times its cost price. After allowing a certain discount on the discount on the marked price, the profit reduces to 10%. The discount percent is: 

Options:
1. 26/3
2. 10
3. 9
4. 25/3
Correct Answer: 25/3

Q15. In ▲ABC, D and E are the point on sides AC and AB, respectively such that ∠ADE = ∠B. If AE = 8 cm, CD = 3 cm, DE = 6 cm and BC = 9 cm, then AD is equal to:

Options:
1. 10 cm
2. 9 cm
3. 8 cm
4. 7.5 cm
Correct Answer: 9 cm

Q16. If an eleven-digit number 5y5888406x6 is divisible by 72, then what is the value of (9x - 2y), for the least value of x ?

Options:
1. 3
2. 7
3. 5
4. 4
Correct Answer: 3

Q17. The given bar graph presents Different Type of Vehicles exported by a company in 2016 and 2017.

The total number of Vehicles of type C and E exported by the company in 2017 is what percentage more than the total number of vehicles of type A, B and C exported in 2016?
Options:
1. 4.9
2. 4.5
3. 5.4
4. 4.1
Correct Answer: 4.5

Q18. Sudha spends 80% of her income. When her income is increased by 30%, she increase her expenditure by 25%. Her savings are:

Options:
1. Decreased by 50%
2. Increased by 30%
3. Increased by 50%
4. Decreased by 30%
Correct Answer: Increased by 50%

Q19. PQRS is a cyclic quadilateral. If ∠P is four times ∠R and ∠S is three times ∠Q, then the sum of ∠Q and ∠R is :

Options:
1. 73°
2. 81°
3. 86°
4. 77°
Correct Answer: 81°

Q20. The average weight of the students in a group was 75.4 kg. Later on, four students having weight, 72.9 kg, 73.8 kg, 79.5 kg, 87.4 kg joined the group. As a result, the average weight of all the student in the group increased by 0.24 kg. What was the number of student in the group initially?

Options:
1. 46
2. 50
3. 36
4. 48
Correct Answer: 46

Q21. The given bar graph presents Different Type of Vehicles exported by a company in 2016 and 2017.

The average number of all types of vehicles exported by the company in 2016 is what percent less than the number of type B vehicles exported in 2017 ?
Options:
1. 15
2. 18
3. 16
4. 12
Correct Answer: 16

Q22. The simplified value of 3 x 2 ÷ 3 of 2 x 3 ÷ (5 + 5 x 5 ÷ 5 of 5 - 5 ÷ 10 of 1/5) is: 

Options:
1. 2/3
2. 6/7
3. 17/5
4. 30/59
Correct Answer: 6/7

Q23. If sinΘ sec2Θ = 2/3, 0°<Θ<90°, then the value of (tan2Θ + cos2Θ) is: 

Options:
1. 11/12
2. 13/12
3. 5/4
4. 7/6
Correct Answer: 13/12

Q24. If x is real, and x4 -  5x2 -1 = 0, then the value of (x6 + 3x2 + 3/x2 - 1/x6 + 1) is:

Options:
1. 116
2. 110
3. 96
4. 126
Correct Answer: 126

Q25. If cotΘ = √6, then the value of cosec2Θ + sec2Θ / cosec2Θ - sec2Θ is:

Options:
1.48/35
2. 43/36
3. 7/5
4. 49/36
Correct Answer: 7/5

Morning Shift (General Awareness)


Q1. In which state is Sasthamcotta Lake located?

Options:
1. Tamil Nadu
2. Karnataka
3. Telangana
4. Kerala
Correct Answer: Kerala

Q2. In which year was the State Financial Corporation Act passed? The Act provides for the establishment of state financial corporations.

Options:
1. 1983
2. 1951
3. 1972
4. 1947
Correct Answer: 1951

Q3. Pandit Shivkumar Sharma, who is a recipient of Padma Vibhushan, is associated with which of the following instruments?

Options:
1. Flute
2. Santoor
3. Viloin
4. Tabla
Correct Answer: Santoor

Q4. Who is the Asian cricketer named as the first non-British president of the prestigious Marylebone Cricket Club (MCC)?

Options:
1. Mahela Jayawardene
2. Sunil Gavaskar
3. Wasim Akram
4. Kumar Sangakkara
Correct Answer: Kumar Sangakkara

Q5. In the new 2019 Narendra Modi cabinet, which portfolio is assigned to Smriti Irani?

Options:
1. Ministry of Women and Child Development
2. Ministry of Human Resource Development
3. Ministry of Law and Justice
4. Ministry of External Affairs
Correct Answer: Ministry of Women and Child Development

Q6. In the context of Cloud Computing, what is the full form of PaaS?

Options:
1. Platform as a Service
2. Performance as a Service
3. Payment as a Service
4. Protocol as a Service
Correct Answer: Platform as a Service

Q7. Which of the following is NOT one of the tools of Robotics Process Automation?

Options:
1. Automation Anywhere
2. Ui Path
3. PowerCenter
4. Blue Prism
Correct Answer: Power Center

Q8. Dolomite is an ore of which of the following metals?

Options:
1. Calcium
2. Strontium
3. Potassium
4. Aluminium
Correct Answer:  Calcium

Q9. In January 2019, which panel was setup by the RBI to suggest measures to strengthen the safety of the digital payments ecosystem in India?

Options:
1. Sudha Murthy Panel
2. Nandan Nilekani Panel
3. Raghuram Rajan Panel
4. Urjit Patel Panel
Correct Answer:  Nandan Nilekani Panel

Q10. In which year was the Central Board of Revenue Act in India promulgated?

Options:
1. 1973
2. 1963
3. 1953
4. 1983
Correct Answer: 1963

Q11. The quote “Bombs and pistols do not make a revolution. The sword of revolution is sharpened on the whetting-stone of ideas” belongs to which of the following freedom fighters

Options:
1. Bal Gangadhar Tilak
2. Lala Lajpat Rai
3. Bhagat Singh
4. Subhash Chandra Bose
Correct Answer: Bhagat Singh

Q12. Indira Sagar Dam which is a concrete gravity dam is located in which of the following states of India?

Options:
1. Maharashtra
2. Chattisgarh
3. Madhya Pradesh
4. Uttar Pradesh
Correct Answer: Madhya Pradesh

Q13. In April 2018, the United Nations General Assembly declared 3rd June as ______________.

Options:
1. World Bicycle Day
2. World Motorcycle Day
3. World Automobile Day
4. World Water TrOptions:port Day
Correct Answer: World Bicycle Day

Q14. Which popular Indian band of the 90s released their first album 'Boondein' with Mohit Chauhan as the lead?

Options:
1. Pentagram
2. Lost Stories
3. Silk Route
4. 13AD
Correct Answer: Silk Route

Q15. For which specific reason is Pingali Venkayya remembered even today?

Options:
1. He helped in the annexation of Hyderabad
2. He helped in the annexation of Goa
3. He composed the music for the National Anthem
4. He designed the Indian National Flag
Correct Answer: He designed the Indian National Flag

Q16. Which of the following banks was founded by Muttaiya Chidambaram Chettiar Muthiah Chidambaram Chettiar in Chennai in 1937?

Options:
1. Canara Bank
2. Dhanlaxmi Bank
3. Syndicate Bank
4. Indian Overseas Bank
Correct Answer: Indian Overseas Bank

Q17. Reliance Infrastructure has bagged a Rs 648 crore contract from the Airport Authority of India to build a new airport at which of the following locations of Gujarat?

Options:
1. Keshod
2. Hirasar
3. Ambaji
4. Veraval
Correct Answer: Hirasar

Q18. In which year the Indian cricket team won the ODI World Cup for men for the second time?

Options:
1. 2007
2. 2011
3. 2015
4. 2003
Correct Answer: 2011

Q19. The world body governing of which sport has introduced a new game format called ''Triples"?

Options:
1. Badminton
2. Table tennis
3. Tennis
4. Squash
Correct Answer: Badminton

Q20. When pressure is applied to a fluid, the pressure change is trOptions:mitted to every part of the fluid without any loss. Which of the following laws explains this phenomenon?

Options:
1. Avogadro's Law
2. Pascal's Law
3. Hooke's Law
4. Bernoulli's Law
Correct Answer: Pascal's Law

Q21. Who among the following has been appointed as the Ethics Officer of the Indian cricket board in March 2019?

Options:
1. Suresh Babu
2. Milind Kharat
3. Dinesh Kumar Verma
4. D.K.Jain
Correct Answer: D.K.Jain

Q22. The terms systolic and diastolic are used in the context of_________

Options:
1. Finding blood vessels
2. Counting blood platelets
3. Detecting problems in eye sight
4. Measuring blood pressure
Correct Answer: Measuring blood pressure

Q23. The distributory of which river takes the name 'Padma' in Bangladesh?

Options:
1. Jhelum
2. Indus
3. Brahmaputra
4. Ganga
Correct Answer: Ganga

Q24. The Valley of Flowers National Park is located in _______.

Options:
1. Himachal Pradesh
2. Meghalaya
3. Uttarakhand
4. Jammu & Kashmir
Correct Answer: Uttarakhand

Q25. Which committee was appointed to give a detailed report on the Non Performing Assets of public sector banks?

Options:
1. Pannir Selvam Committee
2. Mandal Committee
3. Malegam Committee
4. Srikrishna Committee
Correct Answer: Pannir Selvam Committee


SSC CHSL Tags:SSC CHSL Exam Date, CHSL admit card, CHSL Syllabus, CHSL Exam Date, CHSL Exam Date 2019, CHSL Last Date, SSC CHSL Exam Pattern, SSC CHSL Exam, CHSL 2019 Notification, CHSL Result 2019, CHSL Notification, CHSL Exam, CHSL Recruitment 2019, CHSL Vacancies 2019, CHSL Notification 2019, CHSL Age limit, CHSL Tier 2, CHSL Form 2019, CHSL 2019, CHSL Jobs, CHSL Books, CHSL Online Test, CHSL Vacancy, CHSL Selection Process, What is CHSL Exam, CHSL Qualification, CHSL Tier 2 Paper, CHSL Notification pdf, How to apply CHSL 2019, Syllabus for CHSL, what is CHSL Job, CHSL Online Test in Hindi, CHSL Best Book, CHSL 10+2 Syllabus, CHSL Important Dates, CHSL Syllabus 2020, CHSL Job Location, CHSL Vacancy Details, CHSL Upcoming Vacancy 2020, CHSL Application form 2020,




Top Post Ad

Below Post Ad