Type Here to Get Search Results !

SSC CHSL 2018 Evening Solved Question Paper held on 11 Jul 2019

SSC CHSL Question Papers-CHSL-CHSL Paper-CHSL 2018

SSC CHSL Exam Previous Papers Free Download 2018 Evening Shift

SSC CHSL Previous Year ques Paper-SSC CHSL Previous Question Papers

 SSC CHSL Previous Year Question Papers Tier I- 2018

SSC CHSL Exam Model Question Papers with Answers

Aspirants can down load SSC CHSL Previous Year Question Papers pdf from link mentioned below for their reference. We also provide SSC CHSL Previous Year Question Papers in Hindi, SSC CHSL Previous Year Question Papers Book or SSC CHSL Question Paper Book in the form of ebook. SSC CHSL Previous Year Question Papers with Solution are available here for your reference and getting knowledge of previous papers to get success in exam,

SSC CHSL ka Previous Year Question Papers

संयुक्त उच्चतर माध्यमिक स्तर के पिछले प्रश्न पत्र यहाँ से प्राप्त करें।

SSC CHSL Question Paper 2018 pdf

SSC CHSL Question Paper 2018 pdf

Staff Selection Commission
SSC: Combined Higher Secondary Level (10+2) Examination Papers

SSC Combined Higher Secondary Level (10+2) (CHSL Tier-1)

CHSL Tier-1 Exam 2018

SSC CHSL (Tier - 1) Online Exam Paper - 2018 "held on 11 July 2019"

Evening-Shift (English Language)

Q1. Select the most appropriate antonym of the given word. ROUTINE

Options:

1. different

2. accepted

3. normal

4. regular

Correct Answer: different

Q2. Select the most appropriate synonym of the given word. CLIMAX

Options:

1. preface

2. culmination

3. prologue

4. epilogue

Correct Answer: culmination

Q3. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error. Our nation can make significant growth but if we all work collectively.

Options:

1. Our nation can

2. make significant growth

3. but if we all

4. work collectively

Correct Answer: but if we all

Q4. Select the word which meets the same eaning as the group of words given.One who can use both hands efficiently

Options:

1. genius

2. ambidextrous

3. skillful

4. ambivalent

Correct Answer: ambidextrous

Q5. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.

A. In fact, there are about 800 million mobile phone users now.
B. They have been in use in the country for over two decades.
C. Mobile companies are regularly bringing out phones with new features for these users.
D. There are billions of mobile phones in India today.

Options:

1. ABCD

2. ACBD

3. DCAB

4. DBAC

Correct Answer: DBAC

Q6. In the sentence identify the segment which contains the grammatical error. I will stop to refreshments at the next restaurant on the highway.

Options:

1. at the next restaurant

2. to refreshments

3. on the highway

4. I will stop

Correct Answer: to refreshments

Q7. Select the word which means the same as the group of words given. People living at the same time

Options:

1. friends

2. contemporaries

3. cosmopolitans

4. comrades

Correct Answer: contemporaries

Q8. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement. Women in traditional costumes welcoming a foreign dignitaries.

Options:

1. welcome to foreign dignitaries

2. welcomed the foreign dignitaries

3. welcomes the foreigner dignitaries

4. No improvement

Correct Answer: welcomed the foreign dignitaries

Q9. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No improvement.
With each passing day he was going in more trouble.

Options:

1. No improvement

2. he were going to

3. he are getting in

4. he was getting into

 Correct Answer: he was getting into

Q10. Select the most appropriate synonym of the given word. MANUAL

Options:

1. dictionary

2. thesaurus

3. handbook

4. directory

Correct Answer: handbook

Q11. Given below are four jumbled sentences. Out of the given options pick the one that gives their correct order.


A. One population lives in the Bwindi National Park in Uganda.

B. Mountain gorillas are some of the most threatened animals on the planet.

C. Only two groups of mountain gorillas remain.

D. The other group lives in the Virunga Mountains.
Options:
1. BDCA
2. ABCD
3. BCAD
4. CDBA
Correct Answer: BCAD

Comprehension:

In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank.

Rivers around the world are (1) ______ with dangerous levels of antibiotics, (2) ______ to a recent study. Concentration of antibiotics in some waterways (3) ______ safety levels by 300 times. Researchers looked at several (4) ______ used antibiotics in rivers flowing (5) ______ 72 countries.

Q12. Select the most appropriate option for blank No. 1

Options:
1. fouled
2. infected
3. contaminated
4. tainted
Correct Answer: contaminated

Comprehension:

In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank.

Rivers around the world are (1) ______ with dangerous levels of antibiotics, (2) ______ to a recent study. Concentration of antibiotics in some waterways (3) ______ safety levels by 300 times. Researchers looked at several (4) ______ used antibiotics in rivers flowing (5) ______ 72 countries.

Q13. Select the most appropriate option for blank No. 2

Options:
1. according
2. reported
3. consistent
4. conforming
Correct Answer: according

Comprehension:

In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank.

Rivers around the world are (1) ______ with dangerous levels of antibiotics, (2) ______ to a recent study. Concentration of antibiotics in some waterways (3) ______ safety levels by 300 times. Researchers looked at several (4) ______ used antibiotics in rivers flowing (5) ______ 72 countries.

Q14. Select the most appropriate option for blank No. 3

Options:
1. excels
2. outpaces
3. outgrows
4. exceeds
Correct Answer: exceeds

Comprehension:

In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank.

Rivers around the world are (1) ______ with dangerous levels of antibiotics, (2) ______ to a recent study. Concentration of antibiotics in some waterways (3) ______ safety levels by 300 times. Researchers looked at several (4) ______ used antibiotics in rivers flowing (5) ______ 72 countries.

Q15. Select the most appropriate option for blank No. 4

Options:
1. likely
2. commonly
3. badly
4. unusually
Correct Answer: commonly

Comprehension:

In the following passage some words have been deleted. Fill in the blanks with the help of the alternatives given. Select the most appropriate option for each blank.

Rivers around the world are (1) ______ with dangerous levels of antibiotics, (2) ______ to a recent study. Concentration of antibiotics in some waterways (3) ______ safety levels by 300 times. Researchers looked at several (4) ______ used antibiotics in rivers flowing (5) ______ 72 countries.

Q16. Select the most appropriate option for blank No. 5

Options:
1. below
2. through
3. with
4. above
Correct Answer: through

Q17. Select the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
She has a good job and a happy family. She has best of both the worlds.

Options:
1. advantages and disadvantages
2. all the advantages
3. a contented family
4. a good career
Correct Answer: all the advantages

Q18 Select the correctly spelt word.

Options:
1. acquasition
2. acquisition
3. acquision
4. acquesition
Correct Answer: acquisition

Q19. Select the most appropriate option to fill in the blank.
The hotel room ______ of odour of leftover food.

Options:
1. smoked
2. reeked
3. flavoured
4. traced
Correct Answer: reeked

Q20. Select the correct indirect form of the given sentence.
The boss said to his employee, "I will be happy if you finish this project by evening."

Options:
1. The boss told his employee he will be happy if he finished this project by evening.
2. The boss told his employee that he would be happy if he finished that project by evening.
3. The boss told his employee that he would be happy if he finishes that project by evening.
4. The boss told his employee that he would be happy if he will finish this project by evening.
Correct Answer: The boss told his employee that he would be happy if he finished that project by evening.

Q21. Select the most appropriate antonym of the given word.
CONCLUSIVE

Options:
1. undeniable
2. clear
3. decisive
4. ambiguous
Correct Answer: ambiguous

Q22. Select the most appropriate option to fill in the blank.
The crisis would ______ damage their reputation.

Options:
1. either
2. farther
3. further
4. neither
Correct Answer: further

Q23. Select the correct passive form of the given sentence.
Everyone should obey traffic regulations.

Options:
1. Traffic regulations are obeyed by everyone.
2. Traffic regulations should be obey by everyone.
3. Traffic regulations will be obeyed by everyone.
4. Traffic regulations should be obeyed by everyone.
Correct Answer: Traffic regulations should be obeyed by everyone.

Q24. Select the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
I am not thinking of the solution to this problem. I will cross the bridge when I come to it.

Options:
1. let someone else deal with the problem
2. not deal with the problem at all
3. deal with something only when necessary
4. not even think about the problem
Correct Answer: deal with something only when necessary

Q25. Select the correctly spelt word.

Options:
1. counterfeit
2. countorfeit
3. counterfate
4. counterfiet
Correct Answer: counterfeit

Evening-Shift (Reasoning)

Q1. Which number will replace the question mark (?) in the following series?
2, 3, 8, 31, ?

Options:
1. 95
2. 154
3. 105
4. 134
Correct Answer: 154

Q2. A paper is folded and cut as shown below. How will it appear when unfolded?

Q3. Select the option that is related to the third letter-pair in the same way as the second letter-pair is related to the first letter-pair.
FU : UF : : RS : ?

Options:
1. JH
2. GH
3. IH
4. IP
Correct Answer: IH

Q4. Arrange the following words as they appear in the English Dictionary.


1. Chairman

2. Challan

3. Chaos

4. Champion

5. Changing
Options:
1. 1, 2, 4, 5, 3
2. 1, 4, 2, 3, 5
3. 1, 3, 4, 2, 5
4. 1, 2, 3, 4, 5
Correct Answer: 1, 2, 4, 5, 3

Q5. Select the Answer Fig. that will come next in the following Problem Fig. series.

Q6. Select the option that is related to the third letter-pair in the same way as the second letter-pair is related to the first letter-pair.
GP : TK : : DR ?

Options:
1. WX
2. VU
3. IW
4. WI
Correct Answer: WI

Q7. Three of the following four words are alike in a certain way and one is different. Pick the odd word out.

Options:
1. Tomato
2. Onion
3. Potato
4. Egg
Correct Answer: Egg

Q8. ‘Dice’ is related to ‘Cube’ in the same way as ‘Ball’ is related to ‘__________’.

Ans
1. Cone
2. Cube
3. Sphere
4. Line
Correct Answer: Sphere

Q9. In a code language, THRUST is written as UJUYXZ. How will WOOD be written as in that language?

Options:
1. XORH
2. XQRH
3. XQRI
4. XQSH
Correct Answer: XQRH

Q10. Select the set in which the numbers are related in the same way as are the numbers of the following set.
(35, 48, 83)

Options:
1. (25, 49, 91)
2. (24, 49, 75)
3. (15, 24, 39)
4. (15, 25, 41)
Correct Answer: (15, 24, 39)

Q11. Three statements are given, followed by three conclusions numbered I, II and III. Assuming the statements to be true, even if they seem to be at variance with commonly known facts, decide which of the conclusions logically follow(s) from the statements.

Statements:All knifes are axes.
All axes are swords.
All saws are swords.
Conclusions:I. All swords are knifes.
II. Some swords are axes.
III. Some swords are saws.
Options:
1. Only conclusions II and III follow.
2. All the conclusions follow.
3. Only conclusions I and II follow.
4. Only conclusion I follows.
Correct Answer: Only conclusions II and III follow.

Q12. Shyam is the brother of Riya. Mohini is the mother of Anuj. Riya is the daughter of Ram. Anuj is the brother of Shyam. How is Mohini related to Ram?

Options:
1. Mother
2. Wife
3. Daughter
4. Sister
Correct Answer: Wife


Download all SSC CHSL 2018 Solved Question Papers Free

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held On 3 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 3 Jul 2019 Evening

SSC CHSL 2018 Solved Paper Held 2 Jul 2019 Morning

SSC CHSL 2018 Solved Question Paper Held 2 Jul 2019 A/N

SSC Steno/MTS/CHSL & DEO Previous Question Papers

SSC CHSL Exam held on 20 October 2013 Morning Shift
SSC CHSL Tier 1 Free Practice Set 15 PDF in Hindi (2016)

Q13. Select the correct mirror image of the given figure is placed to the right of the figure.

Q14. Three of the following four numbers are alike in a certain way and one is different.
Pick the number that is different from the rest.

Options:
1. 8715
2. 6915
3. 8915
4. 7815
Correct Answer: 8915

Q15. Select the Venn diagram that best illustrates the relationship between the following classes.
Lawyers, Architects, Human Beings

Q16. Select the number-pair in which the two numbers are related in the same way as are the two numbers of the following number-pair.
20 : 30

Options:
1. 12 : 23
2. 16 : 36
3. 30 : 42
4. 6 : 14
Correct Answer: 30 : 42

Q17. Which two signs should be interchanged in the following equation to make it correct?
10 + 18 - 20 × 100 ÷ 5 = 27

Options:
1. × and -
2. + and -
3. × and ÷
4. + and ÷
Correct Answer: × and ÷

Q18. If it was a Saturday on 10 November 2018, what was the day of the week on 15 August 2017?

Options:
1. Friday
2. Sunday
3. Tuesday
4. Monday
Correct Answer: Tuesday

Q19. Three of the following four letter-clusters are alike in a certain way and one is different. Pick the odd one out.

Options:
1. PTX
2. DHL
3. NRV
4. FKM
Correct Answer: FKM

Q20. How many squares are present in the following figure:

1. 21
2. 19
3. 17
4. 23
Correct Answer: 19

Q21. Which letter-pair will replace the question mark (?) in the following series?
KH, ? , QN, WT, EB

Options:
1. MK
2. MJ
3. NJ
4. LN

Q22. Select the option in which the given figure is embedded.

Q24. Select the set in which the numbers are related in the same way as are the numbers of the following set.
(10, 32, 54)

Options:
1. (25, 47, 77)
2. (35, 57, 79)
3. (15, 49, 37)
4. (16, 37, 56)
Correct Answer: (35, 57, 79)

Q.25 If WIND is coded as 414923 and CARDS is coded as 1941813, then how will ORIENT be coded as?

Options:
1. 2014581815
2. 2014591815
3. 1518951420
4. 2013591815
Correct Answer: 2014591815

Evening-Shift (Quantitative Aptitude)

Q1. If a + b + c = 5 and ab + bc + ca = 4, then a3 + b3 + c3 - 3abc is equal to:

Options:
1. 65
2. 62
3. 68
4. 72
Correct Answer: 65

Q2. If a = √8 - √7 and a = 1/b, then a2 + b2 - 3ab/a2 + ab + b2 is equal to:

Options:
1. 27/31
2. 27/32
3. 21/27
4. 32/27
Correct Answer: 27/31

Q3. Given that x, y, z are position real numbers, if (x + y)2 - z2 = 8, (y + z)2 - x2 = 10 & (x + z)2 - y2 = 7, then ( x + y + z) is equal to:

Options:
1. 8
2. 7
3. 3
4. 5
Correct Answer: 5

Q4. The simplified value of 20 - [2.8 x 5 ÷ 0.7 - 3 ÷ 0.9 x 1.5 + 2] is equal to:

Options:
1. 3
2. 3.5
3. 3.8
4. 2.5
Correct Answer: 3

Q5. The cost price of an article is Rs. 425. A shopkeeper gives a discount of 20% and still gains 16%. What is the marked price of the article?

Options:
1. 616.25
2. 616.75
3. 620.25
4. 620.75
Correct Answer: 616.25

Q6. The average of 24 numbers is 65. The average of first 11 numbers is 67 and the average of last 10 numbers is 70. If the 12th number is 13 less than the 13th number, and the 14th number is one more than the 13th number, then the average of 12th and 14th number is:

Options:
1. 42
2. 39
3. 36
4. 37
Correct Answer: 39

Q7. A, B & C alone can do a piece of work in 9, 12 & 18 days respectively. They all started the work together, but A left after 3 days. In how many days, was the remaining work completed?

Options:
1. 11/4
2. 9/5
3. 5/9
4. 4/11
Correct Answer: 9/5

Q8. If tanΘ = 3/5, (0° < Θ < 90°) then sinΘcosΘ is equal to:

Options:
1. 14/√34
2. 15/34
3. 14/√35
4. 34/15
Correct Answer: 15/34

Q9. In ▲ABC, ∠ABC = 90° and BD is perpendicular to AC. If AD = 4 cm and CD = 5 cm, then BD is equal to:

Options:
1. 2/√5 cm
2. 4/√5 cm
3. 3/√5 cm
4. 3/√6 cm
Correct Answer: 2/√5

Q10. What is the ratio of the mean proportional between 14.4 and 3.6 and the third proportional of 5 and 4?

Options:
1. 6 : 5
2. 9 : 4
3. 3 : 5
4. 4 : 9
Correct Answer: 9 : 4

Q11. The given Bar Graph presents the percentages of population in the age groups, X, Y & Z in five different villages, A, B, C, D & E with total population of 5000, 6000, 8000, 4500 & 6000 respectively.

The difference between the number of persons of ages below 20 years in villages D and E, taken together, is what percentage of the number of persons of the same age group in Village D?
Options:
1. 185/3
2. 200/3
3. 182/3
4. 190/3
Correct Answer: 200/3

Q12. The difference between compound interest and simple interest on Rs. x at 6.5% per annum for 2 years is Rs. 33.80. What is the value of x?

Options:
1. 7800
2. 7600
3. 8000
4. 8200
Correct Answer: 8000

Q13. The given Bar Graph presents the percentages of population in the age groups, X, Y & Z in five different villages, A, B, C, D & E with total population of 5000, 6000, 8000, 4500 & 6000 respectively.

The number of person having ages below 20 years in villages, B and C taken together is what percentage of the total population of the said villages?
Options:
1. 190/7
2. 186/5
3. 184/5
4. 200/7
Correct Answer: 200/7

Q14. The price of petrol is increased by 24%. A person wants to increase his expenditure by 14% only. By what percentage should he decrease his consumption in order to maintain the same level of expenditure?

Options:
1. 8.1
2. 8.3
3. 7.4
4. 7.6
Correct Answer: 8.1

Q15. The eight digit number 5x32465y is divisible by 88. What is the value of (2x + 3y)?

Options:
1. 24
2. 26
3. 28
4. 29
Correct Answer: 24

Q16. The selling price of 24 articles is to the cost price of 26 articles. What is the gain percentage in such a situation?

Options:
1. 25/3%
2. 26/5%
3. 105/13%
4. 100/3%
Correct Answer: 25/3%

Q17. (sin236° + tan260° + sec230° + sin254°) is equal to:

Options:
1. 16/3
2. 14/3
3. 5
4. 17/3
Correct Answer: 16/3

Q18. The given Bar Graph presents the percentages of population in the age groups, X, Y & Z in five different villages, A, B, C, D & E with total population of 5000, 6000, 8000, 4500 & 6000 respectively.

What is the ratio of the total number of persons of ages above 50 years in the villages, B and C, taken together to the total number of persons having ages between 20 and 50 years in the said villages?
Options:
1. 34 : 27
2. 49 : 57
3. 47 : 53
4. 51/ 59
Correct Answer: 47 : 53

Q19. In a circle, chords AD and BC meet at a point E outside the circle. If ∠BAE = 76° and ∠ADC = 102°, then ∠AEC is equal to:

Options:
1. 24°
2. 26°
3. 29°
4. 28°
Correct Answer: 26°

Q20. Four cubes, each of edge 5 cm are joined end to end. What is the total surface area of the resulting cuboid?

Options:
1. 450 cm2
2. 600 cm2
3. 500 cm2
4. 475 cm2
Correct Answer: 450 cm2

Q21. If 2sin2Θ + 3sin - 2 = 0, (0° < Θ < 90°) then then the value of Θ is:

Options:
1. 45°
2. 30°
3. 60°
4. 90°
Correct Answer: 30°

Q22. The given Bar Graph presents the percentages of population in the age groups, X, Y & Z in five different villages, A, B, C, D & E with total population of 5000, 6000, 8000, 4500 & 6000 respectively.

What is the total number of persons in the age group of 20 to 50 years in the villages A and B, taken together?
Options:
1. 4100
2. 4200
3. 4300
4. 4400
Correct Answer: 4100

Q23. A person covers 40% of a distance with a speed of 60 km/hr and the remaining with a speed of 40 km/hr. What is average speed for the whole journey in km/hr?

Options:
1. 600/11
2. 500/13
3. 500/11
4. 600/13
Correct Answer: 600/13

Q24. A quadrilateral ABCD is inscribed in a circle with centre O. If ∠BOC = 92° and ∠ADC = 112°, then ∠ABO is equal to:

Options:
1. 24°
2. 26°
3. 22°
4. 28°
Correct Answer: 24°

Q25. If in ▲ABC, D is a point on BC, such that BD : BC = 2 : 5, what is the ration area ( ▲ABD) : area(▲ADC)?

Options:
1. 4 : 9
2. 2 : 3
3. 3 : 2
4. 9 : 4
Correct Answer: 2 : 3

Evening-Shift (General Awareness)

Q1. The 2018 BWF World Tour Finals men's singles was won by:

Options:
1. Shi Yuqi
2. Son Wan Ho
3. Kento Momoto
4. Sameer Verma
Correct Answer: Shi Yuqi

Q2. Bhagat Singh, Sukhdev and Rajguru were executed on ________.

Options:
1. 28 January, 1933
2. 23 March, 1931
3. 23 February, 1930
4. 23 April, 1932
Correct Answer: 23 March, 1931

Q3. The right pulmonary artery is ______.

Options:
1. of same size as the left
2. shorter than the left
3. longer than the left
4. wider than the left
Correct Answer:  longer than the left

Q4. Who among the following is famous for Classical Carnatic Music?

Options:
1. Pandit Kumar Gandharva
2. Pandit Ravi Shankar
3. Balamuralikrishna
4. Pandit Shivkumar Sharma
Correct Answer: Balamuralikrishna

Q5. The Pacific Vanguard maritime exercise was held in ________ May 2019.

Options:
1. China
2. Australia
3. Japan
4. Guam
Correct Answer: Guam

Q6. The term 'Hellenistic' is related to which of the following countries?

Options:
1. China
2. Peru
3. Greece
4. India
Correct Answer: Greece

Q7. The Indian ship that will take part in the 8th Indo – Myanmar Coordinated Patrol is ______.

Options:
1. INS Car Nicobar
2. INS Sukanya
3. INS Saryu
4. INS Vikrant
Correct Answer: INS Saryu

Q8. The Goldman Prize which was instituted in 1989 by Richard and Rhoda Goldman is given in the field of __________.

Options:
1. Painting
2. Environment
3. Music
4. Education
Correct Answer: Environment

Q9. In June 2019, which Ministry was created by merging the Ministry of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation and the Ministry of Drinking Water and Sanitation?

Options:
1. Jal Jeevan
2. Jal Shakti
3. Jal Sangrah
4. Jal Nidhi
Correct Answer: Jal Shakti

Q10. An island between India and Sri Lanka is ______.

Options:
1. Kachchatheevu
2. Chorao
3. Divar
4. Ilha grand
Correct Answer: Kachchatheevu

Q11. A biochemical compound is any:

Options:
1. carbon-based compound found in living things
2. hydrogen-based compound found in living things
3. mineral-based compound found in living things
4. sulfur-based compound found in living things
Correct Answer: carbon-based compound found in living things

Q12. In the context of banking system in India what is the fullform of RTGS?

Options:
1. Reel Time Gain Settlement
2. Real Time Gross Settlement
3. Random Time Gross Settlement
4. Real Time Gain Settlement
Correct Answer: Real Time Gross Settlement

Q13. The famous Madhubani artist who won the Bihar Ratna in 1984 is ______.

Options:
1. Sita Devi
2. Ganga Devi
3. Mahasundari Devi
4. Shashi Kala Devi
Correct Answer: Sita Devi

Q14. An example of an input device is ______.

Options:
1. Projector
2. Headphones
3. Soundcard
4. Webcam
Correct Answer: Webcam

Q15. The team that won the first two World Cup cricket tournaments was:

Options:
1. India
2. West Indies
3. England
4. Australia
Correct Answer: West Indies

Q16. The Gandikota canyon, also known as the grand canyon of India is located in ______.

Options:
1. West Bengal
2. Andhra Pradesh
3. Karnataka
4. Kerala
Correct Answer: Andhra Pradesh

Q17. In the field of Information and Technology what is the fullform of ASCII?

Options:
1. American Standard Code for Information Interchange
2. American Standard Communication for Information Interchange
3. American Standard Code for Infrastructure Interchange
4. American Standard Code for International Interchange
Correct Answer: American Standard Code for Information Interchange

Q18. Which of the following is the major state taxes in India?

Options:
1. Income tax
2. Corporation Tax
3. Stamp duty and registration
4. Customs duty
Correct Answer: Stamp duty and registration

Q19. Central Potato Research Institute is located in __________.

Options:
1. Nagpur
2. Kolkata
3. Hyderabad
4. Shimla
Correct Answer: Shimla

Q20. India's PU Chitra won gold medal in women's 1500 meter at Folksam Grand Prix 2019 held in ___________.

Options:
1. France
2. Indonesia
3. Sweden
4. Russia
Correct Answer: Sweden

Q21. Hampi, the ancient capital of Vijayanagara is located in:

Options:
1. Karnataka
2. Kerala
3. Telengana
4. Tamil Nadu
Correct Answer: Karnataka

Q22. Who among the following was NOT a governor of Reserve Bank of India?

Options:
1. M S Gill
2. Manmohan Singh
3. M Narasimham
4. D. Subbarao
Correct Answer: M S Gill

Q23. Which of the following is not a natural greenhouse gas?

Options:
1. Nitrogen
2. Water vapour
3. Carbon dioxide
4. Methane
Correct Answer: Nitrogen

Q24. The famous 'Tangaliya shawl' is associated to which state of India?

Options:
1. Gujarat
2. Punjab
3. Uttar Pradesh
4. Uttarakhand
Correct Answer: Gujarat

Q25. Which of the following national parks is situated in Uttar Pradesh?

Options:
1. Dachigam
2. Hemis
3. Van Vihar
4. Dudhwa
Correct Answer: Dudhwa
SSC CHSL Tags: 

SSC CHSL Exam Date, CHSL admit card, CHSL Syllabus, CHSL Exam Date, CHSL Exam Date 2019, CHSL Last Date, SSC CHSL Exam Pattern, SSC CHSL Exam, CHSL 2019 Notification, CHSL Result 2019, CHSL Notification, CHSL Exam, CHSL Recruitment 2019, CHSL Vacancies 2019, CHSL Notification 2019, CHSL Age limit, CHSL Tier 2, CHSL Form 2019, CHSL 2019, CHSL Jobs, CHSL Books, CHSL Online Test, CHSL Vacancy, CHSL Selection Process, What is CHSL Exam, CHSL Qualification, CHSL Tier 2 Paper, CHSL Notification pdf, How to apply CHSL 2019, Syllabus for CHSL, what is CHSL Job, CHSL Online Test in Hindi, CHSL Best Book, CHSL 10+2 Syllabus, CHSL Important Dates, CHSL Syllabus 2020, CHSL Job Location, CHSL Vacancy Details, CHSL Upcoming Vacancy 2020, CHSL Application form 2020, 


Top Post Ad

Below Post Ad